Obavijesti

News

Komentari 59

Stazić: Do 500 m za pomoć su došli zbog nosača crnih torbi

Stazić: Do 500 m za pomoć su došli zbog nosača crnih torbi
1

Zastupnici su raspravljali o zakonu o neregistriranoj djelatnosti. Oporba poručuje da se prijateljstvo ne mjeri u metrima. Burić kaže da se Vlada sada i ruga narodu

VIDEO

Je li prijedlog Vlade o sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti zapravo zakon o suzbijanju prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa ili se njime sprječava siva ekonomija, tumačenja su oko kojih se ne mogu složiti vlast i oporba. Naime, zakon onima koji nemaju registriranu djelatnost dopušta samo rad za vlastite potrebe, susjedsku i obiteljsku pomoć. No, oporba upravo u definiciji susjedske pomoći iščitava svu bizarnost zakona. Po zakonu dozvoljeno je obavljanje poslova, primjerice berba grožđa, maslina ili pomoć u svinjokolji, među susjedima "kada između njih postoji blizina prebivanja do 500 metara",

- Ja svom tastu ne smijem farbati ograde, svojoj punici ne smijem popraviti nešto - ilustrirao je Zlatko Koračević (HNS) tragikomičnost zakona. Pita se i kako će inspektori utvrđivati tih famoznih 500 metara: topografskim kartama ili šestarom?

- Netočno je da kolega Koračević ne smije ništa raditi kod punice, jedino ako mu ovaj zakon služi za izgovor - uzvratio mu je Boris Kunst (HDZ). 

Dinko Burić (HDSSB) ističe da se Vlada, ljudima koje je zbog svoje nesposobnosti ostavila bez posla, sada još i ruga. Ustvrdio je da je za narod bolje kada premijerka Kosor priča na engleskom jeziku, jer tada barem zabavlja narod, za razliku od hrvatskog, kada im se diže kosa na glavi. Burić je kazao da se ovako ni Franji Tahi nije odnosio prema svojim kmetovima. Ingrid Antičević Marinović (SDP) ističe da je Vlada za narod štetnija kada nešto radi, nego kada ne radi. Vladajućima je poručila da se prijateljstvo i dobrosusjedski odnosi ne mjere u metrima.

Nenada Stazića (SDP) u Zakonu o sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti na razmišljanje je potakla definicija susjedskih odnosa, a posebno ga je mučilo kako su vladajući došli do famoznih 500 metara. Odgovor mu je sinuo nakon što je pogledao kartu Zagreba.

- To je udaljenost od Humboltove do Trga žrtava fašizma, dakle od sjedišta Carinske uprave do sjedišta HDZ-a, a za sve su krivi nosači kofera. Tko nosi crni kofer ili torbu, bez obzira na njezin sadržaj, od središta Carinske uprave do središta HDZ-a neće doći pod udar ovog zakona jer je udaljenost zračne linije manja od 500 metara pa se to može smatrati prijateljskom pomoći - cinično je kazao Stazić u Saboru.

Tražio da mu skinu imunitet, MIP to odbio

Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložilo je Saboru da ne skida zastupnički imunitet Ivanu Šanteku (HDZ) kojeg je svih dvanaest savjetnika sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel tužilo za klevetu. Iako ih je Šantek molio da mu ukinu imunitet, kako bi na sudu dokazao da savjetnici županice ne rade ništa za plaću od 5000 kuna koju primaju. Članovi MIP-a poveli su se dosadašnjom praksom, da zbog privatne tužbe za klevetu ne skidaju zastupnički imunitet.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.