Obavijesti

News

Komentari 25

Hodak: Zagorca ucjenjuju oni koju su mu oteli sina

Hodak: Zagorca ucjenjuju oni koju su mu  oteli sina
1

Odvjetnik Hodak na suđenju u 'aferi dragulji' tvrdi kako od Vladimira Zagorca traže tri milijuna eura za dokaz da nema veze s prodajom dragulja...

VIDEO

Daj nam tri milijuna eura, a mi ćemo sudu pružiti dokaze da nikad nisi vidio drago kamenje. Ako nećeš, posvjedočit ćemo da si nam ti dao dragulje. Ova ucjena Vladimiru Zagorcu došla je preko mog ureda. Iza nje stoji ista ekipa koja je i iza otmice Zagorčeva sina - kazao je Zvonimir Hodak, odvjetnik Vladimira Zagorca. Umirovljenom generalu na Županijskom sudu u Zagrebu traje suđenje u postupku u kome ga terete da je iz MORH-a odnio dragulje vrijedne pet milijuna dolara i za taj iznos oštetio državni proračun.
Hodak tvrdi da su u njegov ured stigle fotografije dragulja snimljenih kod Badrova i da se nalaze u kutijicama boje čokolade. Kazao je i da je policija razgovarala s djelatnicima njegova odvjetničkog ureda i da su uzeli fotografije te poruke iz mobitela itd. Na ročištu u ponedjeljak pročitan je iskaz iz istrage Ive Pukanića koji je sudu predao tri prozirne kutijice u kojima su navodno bili dragulji.
Rekao je da je tri prozirne kutijice, koje je predao sudu, dobio od njemu poznatog čovjeka koji je dugo poznavao i Zagorca. Muškarac ga je kontaktirao da se nađu u vezi dragulja. Zagorec je kutijice dao trojici da ih pokušaju prodati ili procijeniti, rekao je Pukanić, koji je znao identitet te trojice, no nije ga htio reći bez njihova pristanka. Čovjek koji je predao kutijice s certifikatom bio je u strahu, a Pukanić ga je nagovarao da ode na policiju.
- Zagorca znam od djetinjstva, a za vladavine Tuđmana nije htio razgovarati sa mnom - rekao je Pukanić u istrazi. Dodao je da su se od 1998. na poticaj Hrvoja Petrača opet počeli družiti, što je trajalo do otmice Zagorčeva sina. U utorak se očekuje početak iznošenja Zagorčeve obrane. Tvrdnje Zvonimira Hodaka o navodnoj ucjeni njegova klijenta u policiji nisu željeli ni potvrditi ni demantirati.
- Sudski postupak je u tijeku, Zagorec je lišen slobode i ništa ne možemo komentirati - izjavila je glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u