News

Komentari 0

Hodao je 27km na posao, sve dok mu stranac nije ponudio vožnju i promijenio mu život

Hodao je 27km na posao, sve dok mu stranac nije ponudio vožnju i promijenio mu život

Muškarac iz Oklahome koji je pješačio kilometrima na posao i s posla kako bi se prehranio, dobio je novi bicikl i 39 tisuća eura donacije kako bi si kupio automobil

Hodam i radim kako bi moja obitelj bila ponosna, stvarno me nije briga hoću li se umoriti. Moram samo nastaviti hodati i raditi jer mi je majka preminula kad sam imao 16 godina, od Hepatitisa C. Nakon što je umrla, bilo mi je zaista teško - rekao je Donte Franklin (20) za Fox.

Franklin iz Oklahome mora prehodati više od 13 kilometara kako bi odradio svoju smjenu kao kuhar u Buffalo Wild Wingsu, što zahtijeva da napusti kuću tri sata ranije kako bi stigao na vrijeme na svoju smjenu. No, prošlog tjedna neznanac mu je ponudio prijevoz do posla, a Franklin mu je putem ispričao svoju priču. Neznanac nije ostao ravnodušan pa je pokrenuo akciju na GoFundMe kako bi prikupili novac koji bi mu olakšao odlazak na posao, ali i život.

Vozio sam ulicom kad sam ga vidio, mislio sam si : 'Čovječe, danas je stvarno vruće'. Stao sam da ga pitam da li želi prijevoz, sjeo je i počeli smo razgovarati... Jednostavno nisam mogao vjerovati - rekao je Lynn, muškarac koji mu je promijenio život.

Dobri ljudi

Lynna je toliko dirnula Franklinova predanost poslu da je priču o njemu podijelio na svom Facebooku, a internet je odradio svoje. Objavu je vidjela Kerri Collins.

Collins je administratorica organizacije My Riding Friends Oklahoma (MRBO) i Bikers for Elves, dobrotvorne grupe za motocikliste koju je osnovao njezin suprug. Kad god vidi da je nešto objavljeno u vezi nekog iz Oklahome, odmah kreću u akciju kao grupa.

- Ovaj mladić ima samo 20 godina i hoda na dva različita posla bez ičega po vrućini - ispričala je Collins.

Lokalna biciklistička grupa iznenadila je Franklina novim biciklom kako bi mu olakšala putovanje na posao i s posla. Ujedno su i pokrenuli akciju kako bi prikupili novac za automobil. Na GoFundMe je prikupljeno već više od 39 tisuća eura donacija

Franklin, koji se školuje za zavarivača, još uvijek mora položiti vozački, ali u međuvremenu će voziti svoj novi bicikl na posao.