Obavijesti

Promo sadržaj

HOK: Ugostitelji i turistički djelatnici na 31. Kongresu

HOK: Ugostitelji i turistički djelatnici na 31. Kongresu
4

31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, u Šibenik je privukao 500-tinjak sudionika

VIDEO

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, a pokrovitelj Ministarstvo turizma RH.

Ugostiteljstvo je preduvjet razvoja turizma jer ugostitelji su ti koji svojom ponudom osiguravaju široku paletu vanpansionskih popratnih sadržaja“, naglasio je u svom uvodnom govoru Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, obrativši se posebno i izaslaniku predsjednika Vlade RH, državnom tajniku ministarstva turizma, Tončiju Glavini, kojemu je zahvalio na kvalitetnoj komunikaciji i uvažavanju konstruktivnih prijedloga Hrvatske obrtničke komore, ali i pozvao na još uspješniju suradnju i osluškivanje „glasa s terena“, jer zadovoljstvo ugostitelja je garancija kvalitete usluge. 

Cilj organizacije Kongresa jest omogućiti ugostiteljima da tijekom dva dana druženja razmijene iskustva i  definiraju zajedničke probleme, ali i prijedloge za boljitak poslovanja te ih iznesu predstavnicima državnih institucija. 

Biti glas ugostitelja i boriti se za realizaciju njihovih zahtjeva zadaća je i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore kojemu je na čelu Nenad Šepak. 

Od ugostitelja se očekuje da u svrhu razvoja turizma u svom poslovanju budu fokusirani na kvalitetu, a ujedno i  fleksibilni, inovativni i raznoliki, a susreću se s brojnim problemima, od poteškoće u pronalasku kvalificiranih radnika preko visokih davanja i fiskalne presije, PDV-a koji još nije snižen, do problema s inspekcijskim nadzorom i previsokim kaznama. 

Veliko zanimanje sudionika izazvao je panel pod nazivom „Aktualna problematika turističkog i ugostiteljskog sektora“ u kojem su sudjelovali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Damir Juzbašić, pomoćnica ravnatelja HZZ-a Ružica Hrga, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice, Slavija Jačan Obratov, direktorica Udruge ugostiteljstva i turizma HUP-a, Natali Komen Bujas te predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, Nenad Šepak.

Panelisti su se, objašnjavajući svatko sa svojeg aspekta problematiku, ali ističući i neke pozitivne pomake, složili da institucije moraju još aktivnije surađivati sa strukom kako bi zajedničkim naporima postigli rezultate kojima će biti zadovoljni svi, a ponajprije gosti, domaći i strani koji će, privučeni kvalitetnom ponudom i uslugom, prepoznati različite hrvatske destinacije kako one na moru, tako i one na kopnu, kao one u koje vrijedi doći, ali i još važnije, kao one u koje se žele vratiti.  
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!