Obavijesti

News

Komentari 12

Hollande: 'Nećemo predstaviti francuskog kandidata za papu'

Hollande: 'Nećemo predstaviti francuskog kandidata za  papu'
1

Zna se da Hollande nije sklon religijama, a posebice Katoličkoj crkvi. Ali šaliti se na račun Papinog odlaska bilo je promašeno, rekao je bivši ministar Claude Gueant

VIDEO

Francuski predsjednik François Hollande našao se na jakom udaru kritika nakon što se našalio na račun odlaska Pape Benedikta XVI. s mjesta poglavara Katoličke crkve

Hollande je, naime, u ponedjeljak na konferenciji za novinare, u društvu nigerijskog predsjednika Goodlucka Jonathana, prvo rekao kako sada Katoličku crkvu treba ostaviti da u miru organizira izbor nasljednika, no nije se suzdržao da s podsmjehom ne doda: 'Mi nećemo predložiti svog kandidata'. 

Ovu rezigniranost socijalističkog lidera Francuske u vrijeme kada je većina Katolika u šoku žestoko je osudio bivši ministar unutarnjih poslova Claude Guéant. 

- Svi znaju da François Hollande nije baš sklon religijama, a posebice Katoličkoj crkvi. Ali šaliti se na takvu odluku uopće nije dobro. To je bilo potpuno promašeno - rekao je Guéant za televiziju Canal+, a prenose francuski mediji

Išao i u privatnu Katoličku crkvu, ali svi ga opisuju kao ateista

Iako su Hollandea odgojili katolički roditelji, te je čak i pohađao privatnu Katoličku školu, njega svi opisuju kao ateista. Budući da Hollande vrlo dobro skriva svoj privatni život od očiju javnosti, on je samo potvrdio da ne prakticira ni jednu  religiju, ali da poštuje sve vjeroispovijesti. 

No, ni Hollandeovi 'kućni aranžmani' baš se ne podudaraju s učenjem Katoličke crkve. Naime, Hollande živi sa svojom glamuroznom djevojkom, Valerie Trierweiller, zbog koje je ostavio svoju bivšu djevojku s kojom nikad nije ušao u brak. S njom je dobio četvero djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.