Obavijesti

News

Komentari 85

Mirela Holy: Ne vidim koja je razlika između HDZ-a i SDP-a

Holy je kazala da u ORaH-u "demantiraju laži" ministra Gordana Marasa (SDP) o postojanju dogovora između ORaH-a i SDP-a te da je ta izjava naštetila stranci

VIDEO

HDZ i SDP u provedbi svojih politika imaju gotovo identične programe. Oni su daleko sličniji nego što je ORaH sličan SDP-u. Sve dok SDP neće držati do toga da realizira svoj program, nama je suradnja neprihvatljiva, kazala je Mirela Holy u razgovoru za emisiju Pressing televizije N1.

Na upit zašto bi netko glasovao za stranku koja će sigurno ostati u opoziciji i samim tim neće moći provesti gotovo ništa od onog što obećava, Holy odgovara:

- Mi želimo ostavarivati naše ideje. Prije 9 mjeseci smo krenuli s komunikacijom ideje za liberalizaciju konoplje. Bili smo nevjerojatno ismijavani, tretirali su nas da se zalažemo za "napušenu Hrvatsku". Prva politika je bila politika gospodarskih potencijala konoplje, radili smo na edukaciji i danas se 2/3 građana zalaže za liberalizaciju industrijske konoplje i indijske konoplje za medicinske svrhe. Mi znamo što nam se događalo kada smo prezentirali tu ideju - ako imate pozitivnu priču, ako radite u javnom interesu - može se pozitivno utjecati na društvo - objasnila je Holy.

- Bilo bi nam drago da imamo priliku realizirati našim ljudima naše ideje. Mi ne skrivamo svoje politike jer smatramo da one ideje koje su dobre za društvo trebaju biti realizirane, bez obzira tko će ih realizirati. Političke stranke ne smiju djelovati iz partikularnog stranačkog interesa - rekla je.

Na upit je li se susrela s Milanovićem, kazala je kako su popili kavu s još nekoliko ljudi prilikom predaje potpisa predsjednika Ive Josipovića. Kazala je da je njihov odnos jako pristojan te da nema povišenih tonova.

'Maras je nepromišljen'

Saborska zastupnica i predsjednica ORaH-a Mirela Holy kazala je da u ORAH-u "demantiraju laži" ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa (SDP) o postojanju dogovora između ORaH-a i SDP-a te kako ostaje pri svom stavu, javlja HRT.

- Da, mi ostajemo pri tome. Nas je zvao veliki broj uznemirenih članova ORaH-a i nama je nanesena politička šteta sa tom njegovom izjavom o suradnji - rekla je Holy. Upitana što misli zašto je to Maras izjavio, Holy je rekla kako misli da je on bio nepromišljen i da se htio pokazati važnim.

'Nikada ne lažem'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je kako nije rekao da će ORaH koalirati sa SDP-om te da nikada ne laže u svojim javnim nastupima. 

- Ne znam odakle to kolegici Mireli Holy. Preporučio bih da presluša emisije, a da ne vjeruje u prenošenje informacija. Rekao sam da glasači ORaH-a sigurno nisu bivši glasači Tomislava Karamarka i HDZ-a, nego lijevog centra. To je sve što sam rekao. S te strane ne bih htio da ovakva neprovjerena priopćenja od strane ORaH-a zabavljaju javnost - rekao je.

Dodao je da se oni bave ozbiljnim poslom, te da vjeruje i da je 'kolegici Holy više u interesu da prezentira svoje ljude i program hrvatskoj javnosti nego da na ovaj način izlazi u medije'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa