Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Otac koji je bacio četvero djece s balkona nije bio neubrojiv

ZAVRŠILI ISTRAGU: Konzilij liječnika, uz psihijatrijsko vještačenje, utvrdio je da ovaj počinitelj u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv, kaže glasnogovornik odvjetništva...

Foto: dino stanin/pixsell
21 komentara

Dva i pol mjeseca od zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece, piše N1. Zaključeno je da se otac neće moći braniti neubrojivošću.

'NAPRAVILA PROPUST' Slučaj Pag: Socijalna radnica ima pravo prigovora na rješenje

- Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru - rekao je za N1 Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru. Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, a uz druge dokazne radnje, presudnu ulogu u istrazi imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog.

- Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv - dodaje Berović.

BIO NA TABLETAMA ZA SMIRENJE Bacio djecu s balkona u Pagu: Ocu još dva mjeseca pritvora

- Propisane kazne zatvora za četverostruki pokušaj ubojstva su do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message