News

Komentari 0

Slučaj Pag: Socijalna radnica ima pravo prigovora na rješenje

Slučaj Pag: Socijalna radnica ima pravo prigovora na rješenje

Riječ je o tragediji četvero maloljetne djece od tri, pet, sedam i osam godina koje je otac bacio s balkona kuće na Pagu koncem veljače. Djeca su preživjela, a obitelj je bila u sustavu socijalne skrbi

Nadzorom je utvrđeno kako dvije od tri nadzirane socijalne radnice, koje su vodile navedenu obitelj, nisu napravile stručni propust, dok jedna socijalna radnica jest. Propust se odnosi na primjene metoda i postupaka socijalnog rada u radu s obiteljima koje su u riziku, utemeljenih na suvremenim spoznajama znanosti i prakse, kao i u primjeni pozitivnih popisa vezano u zaštitu prava i dobrobiti djeteta - stoji u priopćenju o rezultatima stručnog nadzora Hrvatske komore socijalnih radnika u "slučaju Pag".

Riječ je o tragediji četvero maloljetne djece od tri, pet, sedam i osam godina koje je otac bacio s balkona kuće na Pagu koncem veljače. Djeca su preživjela, a za život djevojčice koju je prvu bacio na beton, borili su se liječnički timovi u Zadru i Zagrebu. Obitelj je bila u sustavu socijalne skrbi. 

- Povjerenstvo za stručni nadzor predložilo je za navedenu socijalnu radnicu pokretanje postupka pri Disciplinskom sudu Hrvatske komore socijalnih radnika. Nakon pravomoćnog rješenja kojim se izriče disciplinska mjera, obavijestit ćemo javnost o vrsti izrečene mjere - kažu u komori.

Djelatnica ima pravo prigovora na rješenje. 

Najčitaniji članci