Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Horvat: Nisam od onih koji lovi vruće krumpire i vruće loptice

Ministar gospodarstva poručio da je premijer Plenković najpozvaniji davati komentare, a uvjeren je da će policijski izvidi biti tema sjednice Predsjedništva HDZ-a zakazana za danas.

Zagreb: Dolazak ministara na sjednicu užeg kabineta Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29 komentara

Prije užeg kabineta Vlade dio ministara prokomentirao je policijski pretres kuće bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića na otoku Braču. Njegov nasljednih u ministarskoj fotelji Ivan Malenica nije želio komentirati.  

- DORH i policija provode određene procesne radnje tako da dok nemamo neke konkretne informacije ne bih to komentirao. Nije to mantra ali postoji jedno od temeljnih načela, a to je presumpcija nevinosti tako da dok se nema nekih konkretnih stvari - kazao je. 

Zagreb: Dolazak ministara na sjednicu užeg kabineta Vlade | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nije želio komentirati ni portret Ante Pavelića koju Kuščević ima u luksuznoj vili koju iznajmljuje turistima, ali ni ranije poruke svog prethodnika da se ne boji kaznenog progona. 

Ministar gospodarstva Darko Horvat o slučaju Kuščević kaže da može dati identičan odgovor kao i na komentar slučaj Elizabete Mađarević i navedeni eksces na diplomatskoj razini.

- Nisam jedan od onih koji komentira ili lovi vruće krumpire i vruće loptice. Pustit ću da nekoliko puta loptica odskoči. . Kroz par dana, kada se ti izvidi završe i dobijemo neke relevantne informacije, bit ćemo sigurno pametniji - kazao je Horvat i poručio da je premijer Plenković najpozvaniji davati komentare, a uvjeren je da će policijski izvidi biti tema sjednice Predsjedništva HDZ-a zakazana za danas.

Portret Ante Pavelića, koji Kuščević ima u luksuznoj vili, ministar financija Zdravko Marić nije želio komentirati. 

- Neću komentirati da išta  znam o ikome od mojih kolega. U Vladi funkcioniramo dobro, a da li netko nešto ima ili nema kakvu sliku, ja to ne znam niti želim ulaziti u te detalje - kazao je Marić.   

Zagreb: Dolazak ministara na sjednicu užeg kabineta Vlade | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Novinari su ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana pitali je li Lovro Kuščević i dalje uteg ovoj Vladi:

- Čujte, ja vam nisam o tome razmišljao. Bavim se svoji resorom - kratko je kazao. 

Zagreb: Dolazak ministara na sjednicu užeg kabineta Vlade | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Postavilo se pitanje u kojoj je fazi postupak protiv  Elizabete Mađarević, poručio je da ta priča za njega završena od kad je slučaj upućen službeničkom sudu. Novinare je zanimalo treba li se pojačati kontrola službenika po diplomatskim predstavništvima. 

-  Mi smo živa zajednica i svi mi želimo raditi, pridonositi i unaprijediti službu. Svi eventualni propusti  bit će u svakom slučaju razmatrani, a nama je u interesu imati jednu dostojnu službu vanjskih poslova. Digitalizacija donosi neke nove zamke, no kao što sam rekao, diplomat koji je upućen u zemlju primateljicu je diplomat 24 sata na dan i on zastupa interese države, Vlade - kazao je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message