Obavijesti

News

Komentari 24

Horvat o Buljevim prozivkama: Ja nisam poslovao s MOL-om

Horvat o Buljevim prozivkama: Ja nisam poslovao s MOL-om
1

Upitan smatra li da je potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sukobu intresa, s obzirom da je njegova supruga radil  za Petrovića, Horvat je odgovorio da za sada ne zna

VIDEO

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat, u utorak je u Šibeniku predstavljao novi program poduzetnicima i obrtnicima E-impuls. No, novinare kojima je dao izjavu nakon sastanka u Uredu župana zanimalo je da komentira otkriće Nacionala da je Lobist MOL-a Ani Karamarko platio 60 tisuća eura, te traženje Mostova saborskog zastupnika Mira Bulja da Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa provjeri predsjednika i porpredsjednike Vlade, te ministre godspodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre imaju li nekakvu suradnju s MOL-im konuzltantnima ili MOL-om, 'koji je otuđio našu INA-u na neprijateljski način po bagatelnoj cijeni.

Upitan smatra li da je potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u sukobu intresa, s obzirom da je njegova supruga radila dvije godine za lobista MOL-a Petrovića, Horvat je odgovorio da za sada ne zna.

- Pa ja o tom poslovnom angažmanu u ovom trenutku ništa ne znam. Ne mogu komentirati novinske napise, a bude li bilo kakve informacije ili se te stvari budu potvrdile, nakon toga moći ću dati neku izjavu - rekao je Horvat.

Na pitanje zašto se HDZ zauzima za obustavu međunarodne arbitraže u sporu INA - MOL, Horvat je rekao da to nije istina.

- Ja vam cijelo vrijeme govorim da u ovom trenutku nitko ne inzistira na obustavi arbitražnih postupaka. Ja smatram i tvrdim da do arbitraža nije trebalo ni doći, ali u onom trenutku ako nam se dogodi situacija da izgubimo arbitražne postupke, ja pitam one koji su arbitražu pokrenuli gdje su rezervirali sredstva kojima ćemo te arbitražne postupke platiti - rekao je Horvat.

U medijima se spominje da se Horvat zauzeo da se Hrvatska uključi u gradnju nuklearne elektrane u Paksu u Mađarskoj.

- Vama su informacije u potpunosti krive i novinarske insinuacije me u potpunosti ne zanimaju. Ja sam rekao da se Hrvatska u ovom trenutku napaja iz dva stabilna izvora napajanja - nuklearnih elektrana u Krškom i Paksu. S obzirom da se i na jednoj i na drugoj lokaciji se osmišljavaju novi blokovi,  ja sam siguran da zbog interesa hrvatskih poduzetnika kojima treba konkurenti i jeftini izvor energije, mi tržne viškove koji će se pojavljivati na tim proizvodnim kapacitetima možemo otkupljivati po vrlo konkurentnim cijenama i interkonetorima dovesti u Hrvatsku -  odgovorio je Horvat.

Za Panama paperse Horvat je rekao da on konkretno ništa o tome ne zna, ali da ministar financija Zdravko Marić intezivni radi na tome.

Mostov zastupnik Miro Bulj rekao je da Povjerenstvo za sukob interesa uz premijera, potpredsjednike Vlade treba istražiti i samog ministra Horvata, na što je on rekao da se nema što istraživati, ali da stoji na raspolaganju.

- Neka institucije pravne države rade svoj posao. Što god i kakva god informacija treba od mene uvijek ću se rado odazvati. Nisam, i nikada nisam bio u poslovnom odnosu s MOL-om - rekao je Horvat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima