Obavijesti

News

Komentari 10

Horvatinčiću sude za sudar na moru, poginulo dvoje Talijana

Horvatinčiću sude za sudar na moru, poginulo dvoje Talijana
13

Talijani Francesco Salpietro i Marinelda Patella poginuli su nakon što se u njihovu jedrilicu zabio gliser Tome Horvatinčića. Tomo je bio i u pritvoru, a sada mu i sude

VIDEO

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić gliserom se 16. kolovoza ove godine sudario s jedrilicom. Horvatinčić je gliserom udario u jedrilicu kraj otočića Maslinovika, nedaleko od marine Kremik u Primoštenu. Na jedrilici Santa Pazienza pod talijanskom zastavom bili su muškarac i žena, talijanski nautičari. Nakon udara glisera pali su u more, a nakon dva sata potrage policijski ronioci su ih pronašli mrtve. 

- Nažalost, sudjelovao sam u teškoj prometnoj nesreći s ljudskim žrtvama. Upravljački sustav broda je otkazao. U trenutku nesreće nisam mogao normalno upravljati brodom i skrenuti. Svim snagama sam pokušao osobe s jedrilice upozoriti da ne kontroliram brod i da ne mogu spriječiti opasnost. Nažalost, moji pokušaji nisu pomogli. Svjestan odgovornosti prema žrtvama, proživljavam teške trenutke. U šoku sam i molim za razumijevanje - napisao je Horvatinčić nakon nesreće. 

Nakon istrage DORH je izvijestio kako sumnjaju da je Horvatinčić izazvao prometnu nesreću, ali i da kasnije nije pomogao unesrećenima. Zbog toga i zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke su mu odredili mjesec dana pritvora. Nakon ispitivanja svjedoka izašao je iz pritvora te mu je počelo i suđenje. Zbog nesreće su mu oduzeli i sve vozačke dozvole.

Klaus Fuchs (45), krunski svjedok pomorske nesreće u kojoj su poginuli Talijani Francesco Salpietro i Marinelda Patella ispričao je kako je, približavajući se svojom jahtom jedrilici, vidio da je voda crvena, vjerojatno od krvi. Nakon što je prešao na jedrilicu, ugasio motor i bacio sidro, vidio je muškarca na plavom brodu kako mu maše. Krenuvši prema njemu, vidio je žensko tijelo koje je plutalo u moru. Kaže kako je na brodu bila i žena (op.a. Anica Đerđa Dilber) koja je plakala dok je muškarac telefonirao. 

Anica Đerđa Dilber je pak na sudu ispričala kako je prije nesreće s Tomom bila na palubi. Kaže i kako mu je u jednom trenutku glava pala na komande. Nakon što je pogledao ispred sebe je vidio da ide prema jedrilici. 

Sin Talijana koji su poginuli u naletu Horvatinčićeva glisera je nakon nesreće komentirao kako ne postoji iznos koji bi mogao platiti život njegovih roditelja. Federico ističe kako su njegovi roditelji bili puni ljubavi, uvijek su davali sve drugima. Kaže i kako se želi probuditi iz noćne more i krenuti naprijed, samo ne zna kamo i kako. 

>>> Više o slučaju Tome Horvatinčića čitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.