News

Komentari 2

Savjetnik koji je napustio Putina i pobjegao iz zemlje naglo završio u bolnici

Savjetnik koji je napustio Putina i pobjegao iz zemlje naglo završio u bolnici

Jedan je izvor Reutersu rekao kako "ne misli da se radi o trovanju", dok je drugi kazao kako sam Čubajs misli da se radi o bolesti

Anatolij Čubajs, koji je podnio ostavku na mjesto posebnog izaslanika Kremlja zbog rata u Ukrajini, liječi se na intenzivnoj njezi u Europi zbog rijetkog imunološkog poremećaja koji napada živčani sustav, rekla su Reutersu dva izvora bliska Čubajsu.

Čubajs (67) misli da pati od Guillain-Barreovog sindroma, autoimune bolesti koja oštećuje periferni živčani sustav, rekli su izvori.

Ne zna se gdje se točno u Europi nalazi Čubajs, koji je napustio Rusiju odmah nakon što je podnio ostavku u ožujku.

Reuters nije uspio dobiti Čubajsov komentar.

Jedan je izvor Reutersu rekao kako "ne misli da se radi o trovanju", dok je drugi kazao kako sam Čubajs misli da se radi o bolesti.

Taj je političar bio jedna od najistaknutijih figura kaotične tranzicije u 90-ima, a neprijatelji su ga prikazivali kao moćnu figuru u Kremlju koja je predala imovinu maloj skupini oligarha tijekom privatizacije.

S druge strane, pristaše ga prikazuju kao heroja za uspostavu tržišnog gospodarstva u Rusiji te navode da je spriječio klizanje u građanski rat.

Pod Putinovim vodstvom obnašao je više visokih političkih i gospodarskih funkcija, a u zadnje je vrijeme bio posebni izaslanik za međunarodne organizacije.