Obavijesti

News

Komentari 170

Hotel Lika: Kolinda je isprobala novi apartman u srcu Gospića

Hotel Lika: Kolinda je isprobala novi apartman u srcu Gospića
6

Gospićani su samo za Kolindu Grabar Kitarović otvorili novi luksuzni hotel Stara Lika smješten u središtu grada. Predsjednica je bila prva gošća. službeno otvorenje je tek za dva tjedna

VIDEO

Lijepo je što je predsjednica ovdje, neka dođe što češće, vjerujem da bi nam tad bilo bolje i da bi se nešto ovdje napokon pokrenulo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Izjavila nam je to Andreja Orešković, mlada majka troje djece, koja je kao i svi s kojima smo razgovarali u Gospiću ponosna na to što su ugostili Kolindu Grabar Kitarović. Predsjednica je smještena u novootvorenom ekskluzivnom hotelu Stara Lika, s četiri zvjezdice, smještenom u središtu Gospića, u nekadašnjem Hotelu Lika. Bila im je prva gošća, a osoblje kaže da im je to velika čast. Zbog diskrecije nisu željeli otkriti detalje predsjedničina boravka.

Bogata ponuda za goste

Inače, zgrada hotela izgrađena je 1907. godine. U hotelu s četiri zvjezdice je uređeno 25 soba i tri predsjednička apartmana Stara Lika, Degenija i Visočica. U jednom od njih bila je i Kolinda Grabar Kitarović. Restoran hotela gostima nudi zanimljivo gastronomsku ponudu poznatih ličkih jela spravljenih od autohtonih ličkih namirnica nabavljenih od domaćih proizvođača. Domaću hranu ponudili su i predsjednici. Što je jela, nisu željeli otkriti. Kako doznajemo, u tijeku je i uređenja kultne kavane, koja će kao i nekad biti opremljena klavirom. Svečano otvorenje hotela predviđeno je za dva tjedna.

- Uređenje i otvaranja hotela je vrlo pozitivno za Gospić, ponosan sam što se napokon otvorio, a njime je grad dobio kulturni objekt u središtu grada. Ujedno je to sad i jedini hotel u našem gradu.

Kultno mjesto u gradu

Radi se o kultnom hotelu u kojem se nekad nalazila kavana u koju je nekada dolazila vrhovna gospićka inteligencija. U nju se nikada nije moglo ući bez jednobojnog odijela i kravate, a hotel se bazira na nekadašnjoj hrvatskoj moderni. U kavani se nekad nalazio i klavir. U Domovinskom ratu zgrada hotela je bila oštećena, no već je tad bila devastirana. Obnova zgrade trajala je posljednjih desetak godina i drago mi je što je napokon uređen i otvoren - rekao je Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića.

Gospićanin Ivica Dukovac kaže da je također ponosan na boravak predsjednice.

- Drago mi je što je predsjednica ovdje, neka vidi kako se ovdje živi, što se radi i kako funkcionira država u cjelini. Znate da nikako nije dobro kad se nema novca.

Čuvajte prirodne ljepote

Trpimo od ‘91., trpimo i sad, a sad je i dobro kako je bilo kad sam ja bio mali, sad je odlično. Možda mladi naraštaji misle da sve sve preko noći stvara. E nema toga, a svi bi htjeli da je kao i u Europi - rekao je Ivica. Predsjednica Grabar Kitarović jučer je posjetila Plitvice. Istaknula je da su Plitvička jezera biser hrvatske i svjetske prirodne baštine koji moramo očuvati. Dodala je da je legitimno biti zabrinut te da se svi moramo brinuti o očuvanju prirodnih ljepota.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.