Obavijesti

News

Komentari 47

Luksuz s pet zvjezdica: Turci su u Šibeniku otvorili D-Resort

Luksuz s pet zvjezdica: Turci su  u Šibeniku otvorili D-Resort
16

Doğuş grupa obilježila je završetak uspješnog projekta u Hrvatskoj u koji je uložila ukupno 45 mil. eura. Čelni ljudi grupe kažu da u Hrvatskoj birokracija nije problem

VIDEO

U Šibeniku je u subotu otvoren D-Resort hotel kategoriziran s najviših pet zvjezdica. Hotel sa 69 luksuzno opremljenih soba i apartmana te tri ekskluzivne vile u vlasništvu je turske Doğuş grupe, a smješten je u jedinoj hrvatskoj marini s pet sidara i jedinoj marini za superjahte u Hrvatskoj, s pogledom na stari Šibenik, kanal sv. Ante i šibensku luku. Ovim je, rekli su čelni ljudi,  Doğuş grupa obilježila završetak uspješnog projekta u Hrvatskoj u koji je uložila ukupno 45 milijuna eura. 

 - Doğuş grupa prisutna je u Hrvatskoj već šest godina te je dosad uložila više od 300 milijuna eura u različite projekte, a zapošljava oko 350 zaposlenika, najvećim dijelom iz lokalne zajednice. Osim D-Marin Mandaline i D-Resorta u Šibeniku, Doğuş grupa također je vlasnik D-Marin Dalmacije u Sukošanu, najveće marine u regiji s kapacitetom od 1.200 vezova na moru te 600 na kopnu. Ova marina trenutno prolazi kroz postupak uređenja, s planom za otvaranje ekskluzivnog beach kluba sljedeće godine. D-Marin Borik u Zadru treća je marina Doğuş grupe u Hrvatskoj - rekao je na konferenciji za novinare održanoj povodom otvaranja hotela Hüsnü Akhan, predsjednik Uprave, Doğuş grupe.

Doğuş grupa trenutno radi i na projektu hotela Maraska, koji će imati 120 soba i 80 apartmana i za koji je potpisan ugovor sa svjetski poznatim hotelskim lancem. Villa Dubrovnik, također je u vlasništvu Doğuş grupe, kao 11 posto udjela u tvrtki ACI.

Turska tvrtka danas zapošljava oko 50.000 zaposlenika širom svijeta, a aktivna je u osam segmenata: financijskim uslugama, automobilskoj industriji, građevinarstvu, medijima, turizmu, nekretninama, energetskom sektoru te proizvodnji hrane i pića. Uz područja primarnog interesa, grupa svoj rast održava i novim investicijama u područja razvoja tehnologija te sport i zabavu.

Novinari su turske biznismene pitali o problemima s birokracijom u Hrvatskoj, na što su se oni - nasmijali!

- U šest godina našeg rada u Hrvatskoj šest godina na konferencijama novinarima odgovaramo na ovo isto pitanje, imamo li problema s hrvatskom birokracijom. Aktivni smo u mnogo zemlja od kojih je većina u ovoj regiji, a što se tiče birokracije, susrećemo se s njom i u Turskoj, u Grčkoj i svim ostalim zemljama. Naše iskustvo u Hrvatskoj je da ovdje nije gore nego u drugim zemljama u koje smo ulagali. Jedina razlika je što se u Hrvatskoj to stalno i previše naglašava - rekao je Burak Baykan, regionalni direktor tvrtke. 

Pohvalio se da su uspjeli dobiti sve dozvole za ovaj hotel u manje od godinu dana, uporabnu dozvolu i kategorizaciju nisu čekali ni mjesecima ni tjednima, nego samo nekoliko dana. 

- U drugim državama u kojima smo investirali država te investicije predstavlja kao uspjeh, a jedino se u Hrvatskoj na njih gleda kao nešto pogrešno. Stoga smatramo da u Hrvatskoj birokracija nije problem - rekao je Baykan. 

 - Mi koji imamo iskustvo poslovanja u 27 zemalja, ne samo u turizmu već i u raznim uslugama financijskom sektoru, građevini, hrani i piću... možemo tvrditi da je Hrvatska jedna od najboljih zemalja po suradnji vlasti, bilo državnih bilo lokalnih, i zato im zahvaljujem - dodao je Hüsnü Akhan, predsjednik Uprave, Doğuş grupe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.