Obavijesti

News

Komentari 0

HPB sve kartice prebacuje na Visu, besplatno će ih zamijeniti

HPB sve kartice prebacuje na Visu, besplatno će ih zamijeniti

Zamjena i prelazak na Visa kartice odvijat će se besplatno tijekom 2021. i početkom 2022. godine. PIN će ostati nepromijenjen te će vrijediti i na novoj kartici

Hrvatska poštanska banka (HPB) će cjelokupni portfelj kartica zamijeniti Visa karticama i to besplatno za sve svoje klijente, priopćili su u četvrtak iz HPB-a.

Zamjena i prelazak na Visa kartice odvijat će se besplatno tijekom 2021. i početkom 2022. godine. Kako bi klijentima olakšali prijelaz na novu karticu, PIN će ostati nepromijenjen te će vrijediti i na novoj kartici. Klijenti HPB-a dobit će nove Visa kartice na svoje adrese s jasnim uputama za aktivaciju. 

Isto tako, zamjena svih postojećih kartica Visom, stoji u priopćenju, klijentima HPB-a pružit će brojne pogodnosti, kao što su napredni sustav beskontaktnog plaćanja, veći prihvat na mrežnim i fizičkim prodajnim mjestima, te mogućnost plaćanja putem PayPala.

Svi uvjeti, pogodnosti i funkcionalnosti koje su klijenti do sada imali prenijet će se na nove Visa kartice uz dodatna poboljšanja. Također, uskoro će HPB-ovi klijenti moći koristiti svoje beskontaktne kartice za obavljanje mobilnih plaćanja.

Izvršni direktor Sektora direktnih kanala HPB-a Matija Čukman istaknuo je da će HPB  širenjem suradnje između HPB-a i Vise pružiti klijentima još kvalitetniju uslugu putem inovativnih digitalnih sustava plaćanja i poboljšanim funkcionalnostima kartica.

"Proces prelaska na Visa kartice za naše klijente bit će besplatan, brz i jednostavan, a omogućit će im brojne pogodnosti s ciljem još veće konkurentnosti na hrvatskom tržištu", naveo je Čukman.

"Uvođenje Visa kartica u HPB portfelj ubrzat će usvajanje sigurnih, pouzdanih i jednostavnih načina plaćanja za potrošače, tvrtke i trgovce u Hrvatskoj. Klijenti HPB-a pridružit će se korisnicima 3,5 milijardi Visa kartica, a njihove će kartice biti prihvaćene na više od 46 milijuna trgovačkih lokacija širom svijeta", rekla je menadžerica Vise za Hrvatsku Renata Vujasinović.