Obavijesti

News

Komentari 15

Hrabroj Lauri (18) iz Benkovca našli su donora matičnih stanica

Hrabroj Lauri (18) iz Benkovca našli su donora matičnih stanica
5

Laura ima tek 18 godina i bori se s teškom bolešću, ali sve je osvojila svojim stavom i hrabrošću. A sada su stigle i dobre vijesti! Pronašli su joj donora

VIDEO

Umjesto da uživa u bezbrižnoj mladosti, ona vodi bitku s nemilosrdnom leukemijom. Rekla nam je prije mjesec dana u razgovoru da će biti jaka i u svom pismu poručila kako će pobijediti ovu borbu i dobiti život. Danas nam hrabra Laura (18) iz Benkovca javlja kako su pronašli kompatibilnog donora i da slijedi transplantacija koštane srži. 

- Evo samo da javim da su mi našli donora, iduća je transplatacija, i da se zahvalim još jednom, puno puno hvala - napisala nam je kratko Laura i dodala kako je donor iz Hrvatske. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrabra Benkovčanka mnoge je ostavila bez teksta: 'Ne tražim puno, donirajte matične stanice' 00:55

Troškovi mog liječenja su pokriveni u cijelosti tako da vas neću pitati ni centa. Ostavimo to za neke druge kojima je potrebnije. Ja ću vas zamoliti nešto drugo. Naime, potrebna mi je transplantacija matičnih stanica. Moja obitelj je prva uskočila u pomoć, ali nažalost njihove matične stanice nisu kompatibilne s mojima. Potrebna mi je pomoć svih vas koji možete da postanete darivatelj matičnih stanica, poručila je hrabra Benkovčanka Laura Majić (18) prije nešto manje od mjesec dana.

U svom pismu ponovila je kako je ovo borba koju mora pobijediti. 

-  Kažu da bolest ne bira ljude, ali ova je bolest izabrala baš mene. Kakva pogreška! Borilačkim sportovima bavila sam se od ranog djetinjstva tako da sam naučila biti uporna i ustrajna. Često sam bila pobjednik, na postolju, s medaljom oko vrata. I vjerujte mi da osjećam kako je ova borba koju sada vodim – borba u kojoj ću ponovno pobijediti. Neću dobiti medalju, nego nešto mnogo vrjednije. Dobit ću život - dio je pisma ove mlade Benkovčanke.

Laura je učenica četvrtog razreda Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škola “Stanka Ožanić” u Zadru, smjer nutricionist. No ipak u budućnosti sebe vidi u sasvim drugom poslu.

- Inače jako volim šminkati i super mi ide! Mislim se u budućnosti malo više posvetiti tome, možda otvoriti nešto svoje. Faks me trenutačno ne zanima, ali nikad ne znaš! Kao najveći uspjeh u životu smatram obitelj i djecu, nadam se i tome jednoga dana - priča nam Laura, čija hrabrost u ovoj borbi oduševljava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C