Obavijesti

News

Komentari 22

HRT-ovci traže Šukerovu ostavku jer je neozbiljan

HRT-ovci traže Šukerovu ostavku jer je neozbiljan
9

Na HRT-u Vladinu odluku o smanjenju pristojbe smatraju sramotnom i kažu da će najviše štete imati građani kada ostanu bez javne televizije

VIDEO

Sindikat novinara Hrvatske podružnica HTV-a i novinarski ogranak Hrvatskoga novinarskog društva oštro su se usprotivili Vladinoj odluci da RTV  pristojbu smanji sa 80 na 60 kuna.
Nikola Kristić, predstavnik HRT-ovog sindikata rekao je kako nitko ne razumije zašto je Vlada donijela tu odluku. Slaže se, kaže, s guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim da je to populistička odluka s više štete nego koristi jer ušteda koju će donijeti je puno manja od koristi koju građani imaju od HRT-a kao javnog sistema. Na komentar novinara da se građani slažu s Vladinom odlukom i da smatraju da je pristojba bila previsoka, odgovorila je Marija Nemčić, pomoćnica glavnog ravnatelja HRT-a.
- Kao građanka ja sam jako nezadovoljna cijenom struje, smatram da je previsoka, ali ne znam što da učinim, osim da ju prestanem plaćati. Gospođa Jadranka Kosor kao naša bivša zaposlenica očito ima poseban senzibilitet za HRT. Mislim da bi za sve nas bilo puno bolje da je gospođa Kosor prije radila u HEP-u, pa bi valjda cijena struje sada pala za 20 posto - rekla je Nemčić i istaknula da Europska Komisija ne zahtjeva ništa od HRT-a nego od Vlade.
- Zahtjevaju provedbu Amsterdamskog protokola koji traži da Vlada osigura uređivačku i financijsku neovisnost javne televizije. Ova odluka sasvim sigurno ne ide u tom smjeru - rekla je Nemčić. HRT-ov novinar i kandidat za Ravnatelja HRT-a, Goran Rotim reagirao je na izjavu Ivana Šukera u emisiji Otvoreno da HRT državi duguje između 300 i 700 milijuna kuna.
- Ako ministar financija ne zna jesmo li državi dužni 300 ili 700 milijuna, to je iznimno neozbiljno od njega i smatram da je vrijeme da podnese ostavku. Ministar je osim toga pohvalio naš rad za vrijeme rata i izrijekom posebno pohvalio tadašnjeg ravnatelja Antuna Vrdoljaka. S obzirom da je HDZ, čiji je član i Šuker, kandidirao Vrdoljaka za 11. člana Programskog vijeća, ali nije prihvaćen, mislim da je možda stvar u tome da gospodin Vrdoljak više ne želi biti samo član Vijeća nego se radi na tome da opet postane glavni šef ove kuće. Ukoliko se to dogodi, njegov dolazak treba dočekati kako zaslužuje: generalnim štrajkom - rekao je Rotim. Hloverka Novak Srzić istaknula je da je u emisiji 'Otvoreno' već rekla Šukeru da može pretplatu smanjiti i na 10 kuna jer se s ovakvim smanjenjem sredstava ionako ne može raditi.
- Nije stvar u tome što će nama smanjiti plaće niti što će otpuštati ljude. Veću će štetu od ovoga poteza ipak imati građani ako ostanu bez javne televizije - rekla je Novak Srzić. Željko Valčić, predsjednik Sindikata novinara zatražio je ostavku ministra Bože Biškupića jer je Ministarstvo kulture predložili smanjenje pristojbe, što je Valčić nazvao sramotnom odlukom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča
NIJE DOBRO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča

Još ništa od smirenja vremena, lipanj pokazao zube! Danas će vremenski uvjeti u Hrvatskoj biti promjenjivi i nestabilni

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka
LED VELIČINE LJEŠNJAKA

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka

Jaka tuča, veličine lješnjaka, pogodila je područje Županje: 'Sve je trajalo pet minuta, udarala je jako u prozore i krov kuće'
VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'
GRMI I SIJEVA

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'

ZADAR - Spojilo se nebo i zemlja, struja mi je čak dva puta 'blicnila', rekla nam je čitateljica koja je poslala video tuče kod Zadra. Promjenjivo oblačno te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C, prognoziraju iz DHMZ-a. Za osječku regiju i dalje je na snazi narančasti meteoalarm. Prema podacima sa stranice rain-alarm.com, oblačni sustav širi se iz Dalmacije prema sjeveru i istoku Hrvatske.