Obavijesti

News

Komentari 142

HRT zbog riječi Ruže Tomašić možda bude novčano kažnjen

HRT zbog riječi Ruže Tomašić možda bude novčano kažnjen
1

Od HRT-a Vijeće za elektroničke medije je zatražilo da u roku od 24 sata dostavi očitovanje vezano uz netolerantne izjave Ruže Tomašić izrečene 16. ožujka

VIDEO

Vijeće za elektroničke medije pokrenulo je postupak utvrđivanja krši li HRT odredbe Zakona o elektroničkim medijima zbog izjava koje je Ruža Tomašić izrekla u Dnevniku 3. Od HRT-a su zatražili da u roku od 24 sata dostavi očitovanje vezano uz netolerantne izjave saborske zastupnice Ruže Tomašić izrečene u Dnevniku 3, koji se emitirao u subotu 16. ožujka.

"Vijeće za elektroničke medije pokrenulo je postupak utvrđivanja kršenja odredaba Zakona o elektroničkim medijima od strane Hrvatske radiotelevizije. Zatražilo je da HRT u roku od 24 sata dostavi očitovanje vezano uz netolerantne izjave saborske zastupnice Ruže Tomašić, izrečene u emisiji na HRT 1, Dnevnik 3, 16. ožujka 2013., s posebnim naglaskom na članak 12. stavak 2. i članak 26. stavak 1. alineja 1. Zakona o elektroničkim medijima.

Navedenim člancima citiranog Zakona propisano je da u audio i/ili audiovizualnim medijskim uslugama nije dopušteno, među ostalim, poticati i širiti mržnju ili diskriminaciju na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, poticati i širiti antisemitizam i ksenofobiju, te objavljivati priloge koji vrijeđaju dostojanstvo čovjeka.

Za kršenje citiranih odredbi Zakona o elektroničkim medijima predviđene su prekršajne sankcije, definirane člankom 82. stavkom 1. alinejama 2. i 12. te stavkom 2. citiranog Zakona, kojim se definiraju iznosi novčanih kazni za nakladnika te za odgovornu osobu nakladnika", priopćilo je Vijeće za elektroničke medije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"