Obavijesti

News

Komentari 93

Progutao 44 kapsule kokaina, uskoro će ga izručiti Hrvatskoj

Progutao 44 kapsule kokaina, uskoro će ga izručiti Hrvatskoj
3

Novaković (26) i Tobler (27) osuđeni su na po 18 godina zatvora jer su u želucu švercali kokain. Novaković bi u studenom trebao stići u domovinu, a Tobler je povukao zahtjev za premještaj

VIDEO

Mirko Novaković (26) koji je prije gotovo sedam godina uhićen u Paragvaju s 44 kapsule kokaina u želucu uskoro stiže u Hrvatsku gdje će u nekoj od kaznionica odslužiti dio od ukupno 18 godina izrečene kazne zatvora. Potvrdilo je to za Glas Slavonije Ministarstvo pravosuđa.

- U tijeku je postupak premještaja navedenog iz Republike Paragvaj u Republiku Hrvatsku. Paragvajska nadležna tijela dala su suglasnost za to - odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa na upit spomenutog portala.

nanduti.com.py

Iako je u razgovoru za Glas Slavonije Domagoj Tobler izjavio kako se nada da će i on uskoro otići iz paragvajskog u hrvatski zatvor, iz Ministarstva pravosuđa stiže odgovor da drugooptuženi, nije niti podnio zamolbu za premještaj u Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
nanduti.com.py

Iako se ne može sa sigurnošću reći gdje će Novaković služiti kaznu, Glas Slavonije neslužbeno doznaje kako bi to trebao biti zatvor u Remetincu, te da će se to dogoditi tijekom studenoga. Uvjetni dopust Novaković može zatražiti nakon 14. siječnja 2023. godine, nakon odslužene dvije trećine kazne zatvora.

Za razliku od njega, Tobler će do daljnjeg svoju zatvorsku kaznu služiti u zatvoru Esperanza, gdje je premješten iz zloglasnog Nacionalnog zatvora Tacumba u paragvajskom Asuncionu. Iako je 2016. godine podnio zahtjev za izručenje Hrvatskoj i odsluživanje kazne u našoj zemlji, ubrzo je zahtjev povukao. Za Glas Slavonije prije pet mjeseci izjavio je kako bi volio uskoro otići za Novakovićem, no kako zahtjev nije podnio, svoju 18-godišnju kaznu još uvijek služi u Paragvaju, gdje je 2011. godine uhićen radi skrivenih 25 kapsula kokaina u želucu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a