Obavijesti

News

Komentari 82

Hrvatska će poduprijeti zemlje regije prema EU, posebice BiH

Hrvatska će poduprijeti zemlje regije prema EU, posebice BiH

Plenković je najavio u intervjuu za Deutsche Welle da će Hrvatska poduprijeti zemlje jugoistoka Europe na putu kao Europskoj uniji i pritom posebice izdvojio Bosnu i Hercegovinu

VIDEO

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković, koji se nalazi u Berlinu gdje bi se tijekom ponedjeljka trebao susresti s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, najavio je u intervjuu za Deutsche Welle da će Hrvatska poduprijeti zemlje jugoistoka Europe na putu kao Europskoj uniji i pritom posebice izdvojio Bosnu i Hercegovinu.

„Kao predsjednik hrvatske vlade zagovaram nastavak procesa proširenja od kojeg EU ne smije odustati, osobito prema zemljama jugoistočne Europe, pri čemu se posebno zalažem za europski put Bosne i Hercegovine", rekao je Plenković  u razgovoru za Deutsche Welle.

On je ustvrdio kako Europska unija, unatoč brojnim krizama, još uvijek posjeduje privlačnost. Hrvatski premijer je ustvrdio kako primjer Hrvatske pokazuje da je moguće uspješno transformirati državu i društvo kako bi se uspostavili visoki europski standardi.

U svezi s jačanjem populizma u mnogim dijelovima svijeta i Europe, Plenković je naglasio kako se svim silama treba oduprijeti euroskepticizmu i podrivanju vrijednosnog sustava.

„U mojoj zemlji također postoji određeni rast populističkih i protestnih stranaka. Svjesni tog trenda, radimo na jačanju povjerenja u institucije i osnažujemo stranke matice koje imaju kapacitet upravljanja. Jedini način da budemo uspješni je kredibilnost naših djela i realizacija programa. S tim u vezi intenziviramo komunikaciju s hrvatskim biračima u svim dijelovima zemlje“, rekao je Plenković.

Uoči sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Plenković je istaknuo i važnost Njemačke kao gospodarskog partnera Hrvatske, ali i cijele Europe.

„Gospodarski snažna Njemačka pozitivno utječe na cijelu Europu, pa tako i Hrvatsku“, rekao je Plenković za Deutsche Welle.

On je na kraju razgovora ustvrdio kako je posljednjih godina mnogo građana Hrvatske odselilo u Njemačku, ali je istodobno izrazio nadu da će se oni vratiti „s novim iskustvima i znanjima“.

Hrvatski premijer bi se tijekom dana trebao naći s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsjednikom Bundestaga Norbertom Lammertom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 82

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje
OPREZ!

Ako dobijete ovakvu poruku, nemojte je otvarati! Hrvatska pošta poslala važno upozorenje

Preko SMS poruka širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija
Procurili su podaci o vlasnicima vozila u Hrvatskoj: 'Radimo na rješenju'; Oglasio se i Božinović
VELIKI PROPUST

Procurili su podaci o vlasnicima vozila u Hrvatskoj: 'Radimo na rješenju'; Oglasio se i Božinović

Možemo potvrditi kako se na USB sticku odnosno sadržanoj datoteci nalazi više od milijun zapisa o vlasnicima vozila (fizičke i pravne osobe), kao i o tehničkim podacima vozila, kažu iz AZOP-a