Obavijesti

News

Komentari 419

Zastupnici su odlučili: Novi državni odvjetnik bit će Turudić. Nižu se reakcije nakon glasanja

Zastupnici su odlučili: Novi državni odvjetnik bit će Turudić. Nižu se reakcije nakon glasanja

Hrvatski sabor izglasao je prijedlog Vlade da se Ivana Turudića imenuje za glavnog državnog odvjetnika. Turudić, sudac Visokog kaznenog suda, zamijenit će aktualnu šeficu DORH-a Zlatu Hrvoj Šipek

REAKCIJE NA IZBOR TURUDIĆA:

PRATITE GLASANJE O TURUDIĆU:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Markov trg 00:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
OGLASIO SE I GONG

Gong je u srijedu ocijenio imenovanje Ivana Turudića na čelo DORH-a nastavkom zarobljavanja neovisnih institucija dodavši da'' što su dulje na vlasti HDZ i premijer Andrej Plenković, to su vladavina prava i liberalna demokracija u Hrvatskoj slabiji''.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

PEOVIĆ OPTUŽILA TURUDIĆA

Katarina Peović se osvrnula na izbor Ivana Turudića na mjesto šefa DORH-a te ga optužila da je za vrijeme rata sudjelovao u legaliziranju otete imovine virovitičkih Srba.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

ĐAKIĆ PRIJETIO GRBINU

U uvodu u današnje glasanje o novom državnom odvjetniku odvijao se pravi cirkus. Pljuštalje su opomene, teške riječi, vikanje i prijetnje.

Jedan od posebno ružnih trenutaka bio je kada je HDZ-ov Josip Đakić zaprijetio Peđi Grbinu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

OGLASIO SE I PLENKOVIĆ

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je zgradu druge scene Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a posjetio je i gradilište buduće zgrade Hrvatskog restauratorskog zavoda te je opet komentirao poruke koje su procurile u javnost, a koje je novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić razmjenjivao s Josipom Rimac.

- Ovo je pušteno iz isključivo politizirajućih razloga. Ne da bi se spriječilo izbor kandidata, nego da bi ga privatna korespondencija diskreditirala, a nama politički naštetila. To je zla namjera - kaže Plenković.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

NOVE REAKCIJE OPORBE

Na stepenicama u zgradi Sabora oporbeni zastupnici dali su svoje viđenje o odluci da je novi šef DORH-a postao Ivan Turudić. Njihove izjave poslušajte u videu.

Komentari 419