Obavijesti

News

Komentari 714

'Da je Karamarko stvarno toliki domoljub već bi dao ostavku'

'Da je Karamarko stvarno toliki domoljub već bi dao ostavku'
1

Za nas je termin "Hrvatska u srcu", a ne "Hrvatska u džepu". To je i savje svakom onom tko pokuša Karamarka u Saboru spasiti preko preslagivanja - kaže Petrov

VIDEO

Čelnik Mosta Božo Petrov ponovio je u subotu navečer da Most neće sudjelovati u političkom preslagivanju Vlade čak i kad bi to Karamarko htio. 

- Za mene je to doista licemjerstvo. Postaviti prvog čovjeka vlade, a nakon toga govoriti da on ne ili Most ne štite nacionalne interese. U posljednjih mjesec dana se pokazalo da jedini koji ne štiti nacionalne interese jest sam Tomislav Karamarko - rekao je Petrov za RTL Danas.

- Nakon svega što je isplivalo u javnosti i na što smo upozoravali, oni idu preslagivati vladu, s eto, nekom konstrukcijom da će ta vlada štititi nacionalne interese. Kad bi gospodin Karamarko zaista bio toliki domoljub, u prvom trenutku kada je izišla afera, dao bi ostavku na sve svoje dužnosti. Time bi pokazao koliko on voli Hrvatsku. Ovo nije nikakva ljubav prema Hrvatskoj nego čista zaštita jedne osobe - dodao je. 

Petrov je odbacio mogućnost formiranja većine sa SDP-om rekavši da nema nikakvog govora o preslagivanju s nekim drugim:

- I ti drugi su se pokazali kao osobe koje ne poštuju dogovore i osobe koje su pokušale razbiti Most. Sve ono što danas radi gospodin Karamarko, to je u trenutku pregovora radio Zoran Milanović. U trenutku kada mu nešto nije odgovaralo, išao je rušiti Most. A oni bi se zapravo trebali upitati je li im zaista stalo do države ili vlastitih interesa.

Petrov je naglasio i da Karamarko za njega ne znači jednakost s HDZ-om.

Karamarko snosi političku odgovornost

Božo Petrov je u obraćanju koje je imao u 17 sati još jednom Karamarka pozvao na ostavku:

- Hrvatska je danas u podređenoj poziciji samo zbog jedne osobe koja predstavlja teret, a to je Karamarko jer snosi politčku odgovornost. Nadam se da će stranka koja u sebi nosi termin "demokratska" pokazati da nije faraonska u kojoj jedna osoba odlučuje što će se dogoditi s državom.

Što se tiče preslagivanja, Petrov kaže da Most na to nikad neće pristati i dodaje:

- Za nas je termin "Hrvatska u srcu", a ne "Hrvatska u džepu". To je i savjet svakom onom tko pokuša Karamarka u Saboru spasiti na ovakav način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 714
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...