Obavijesti

News

Komentari 3

Hrvatska je obećala pomoći Ukrajini u razminiranju zemlje

Hrvatska je obećala pomoći  Ukrajini u razminiranju zemlje

Obećanje je dano na sastanku u njemačkoj zračnoj bazi Ramstein na kojem su se saveznici obvezali poslati Ukrajini dodatno naoružanje, ali ne i tenkove koje već dugo traži Kijev

VIDEO

Hrvatska je u petak obećala da će nastaviti pomagati Ukrajini, uključujući u razminiranju, priopćilo je u petak ministarstvo obrane.

Obećanje je dano na sastanku u njemačkoj zračnoj bazi Ramstein na kojem su se saveznici obvezali poslati Ukrajini dodatno naoružanje, ali ne i tenkove koje već dugo traži Kijev.

Hrvatska će i dalje pružati svu potrebnu pomoć, između ostalog i u području humanitarnog razminiranja, rekao je ministar obrane Mario Banožić koji je na sastanku bio zajedno s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga admiralom Robertom Hranjem, stoji u priopćenju.

Ministri obrane članica NATO-a i drugih zemalja sastali su se u Njemačkoj strahujući da će Rusija uskoro obnoviti svoju gotovo 11-mjesečnu invaziju kako bi zauzela dijelove istoka i juga Ukrajine za koje kaže da ih je anektirala, ali ih ne kontrolira u potpunosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sastanku je skupina od devet država NATO-a obećala Ukrajini novu vojnu pomoć za podršku u ratu s Rusijom. Dužnosnici su obećali projektile, protuzračne obrambene sustave Stinger, protuzračne topove, strojnice, obuku i drugu opremu i usluge.

Njemačka je objavila da je potreban dogovor saveznika kako bi dala zeleno svjetlo za isporuku tenkova njemačke proizvodnje Ukrajini, raspršivši time nade Kijeva u brzu odluku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Osmero izbjeglica našlo utočište u Humu na Sutli: 'Samo da se vratimo kući. Ovo je prebolno'
STRAHUJU ZA BLIŽNJE, PRIJATELJE...

Osmero izbjeglica našlo utočište u Humu na Sutli: 'Samo da se vratimo kući. Ovo je prebolno'

Mariya Zvrški i njen suprug Zlatko u svoju kuću su primili obitelj i prijatelje iz Ukrajine. Danima su napuštali ratnu zonu. Njihovi muževi još su tamo

'Putujem s bebom već 18 sati...'
IZBJEGLICE NA MAĐARSKOJ GRANICI

'Putujem s bebom već 18 sati...'

U prihvatnom centru na mađarskoj granici ljudi nakrcani koferima ulaze i izlaze. Djelatnici Crvenog križa neprestano im donose tople obroke, čajeve, sokove i higijenski pribor
'U danu napravimo oko 200 Molotovljevih koktela. Hrvati, hvala vam što nas podržavate'
UKRAJINAC IZ LAVOVA ZA 24SATA

'U danu napravimo oko 200 Molotovljevih koktela. Hrvati, hvala vam što nas podržavate'

Plus+ Kad ne radimo koktele, pomažemo izbjeglicama da dođu do Moldavije i Poljske. Hrvati, hvala vam na podršci, kaže nam Ukrajinac Oleksandr iz Lavova