Obavijesti

News

Komentari 19

'Hrvatska je svjetskom vrhu u zaštiti zdravlja naših građana'

'Hrvatska je svjetskom vrhu u zaštiti zdravlja naših građana'

Saborski zastupnici danas iznimno rade u zagrebačkom hotelu Westin jer ima dvoranu u kojoj se može osigurati dovoljan razmak između zastupnika i održati glasanje. Na Markov trg vraćaju se 15. travnja.

VIDEO

Nakon najava premijera Andreja Plenkovića o relaksaciji protuepidemijskih mjera, predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je kako to svi priželjkuju, napominjući da se prvenstveno vodi računa o zdravlju građana.

- Svjesni smo da je Hrvatska dosad u svjetskom vrhu kad je u pitanju zaštita zdravlja građana. Napravili smo sjajan posao i našli dobar balans između zaštite zdravlja, temeljnih vrijednosti i slobode. Pogledajte brojke onih koji se uspoređuju s Hrvatskom i način kako kontroliraju stanovnike. Imaju više kontrole, a mi možemo biti zahvalni građanima i građankama što disciplinirano slijede upute - rekao je Jandroković napominjući da su oni krše mjere u manjem broju. 

Burno u Saboru: Vesni Pusić Zekanović rekao da 'bude kuš'
Burno u Saboru: Vesni Pusić Zekanović rekao da 'bude kuš'

Osim zaštite zdravlja i sigurnosti građana, podsjetio je da će Sabor danas izglasati drugi paket vladinih gospodarskih mjera. 

- Napravili smo velik iskorak, pokazali da funkcioniramo kao ozbiljna država. Ima nedostataka, ima određenih propusta, ali u ovakvim kriznim situacijama pokazalo se da Hrvatska itekako dobro funkcionira - poručio je Jandroković. 

Saborski zastupnici  danas su iznimno smješteni u Kristalnoj dvorani hotela Westin, a o vladinom paketu mjera za spas ekonomije glasat će ručno. Odlučeno je da saborski rad zastupnici danas iznimno odraditi u spomenutom hotelu, jer se u dvoranu može osigurati dovoljan razmak između zastupnika i održati glasanje. Nakon potresa u Zagrebu, tijekom kojeg je oštećena i zgrada Sabora zastupnici su radili u Ininoj zgradi u Šubićevoj ulici. 

- Povijesti nam je dosta, želimo se vratiti u normalne okolnosti, ali trebat će još malo vremena dok ne počnemo funkcionirati i raditi normalno - izjavio je. 

'Podržavamo mjere, bolje su, ali mogu se još poboljšati'
'Podržavamo mjere, bolje su, ali mogu se još poboljšati'

Poručio je da će Sabor biti spreman 15. travnja i iduće zasjedanje, odnosno nastavak ove sjednice bit će na Markovom trgu. 

- Radujem se da se možemo vratiti u našu zgradu. Što se tiče rada Sabora, radimo neprekinuto od 15. siječnja i ovo je trebao biti tjedan u kojem Sabor ima redovitu stanku između dva proljetna zasjedanja, ali s obzirom na okolnosti produžili smo sjednicu i nastavljamo 15. travnja. Prigovori ne drže vodu jer smo raspravili i danas ćemo glasovati o svim važnim točkama. Nemojmo biti demagozi nego se držimo rada Sabora kao inače, a posebno u ovim okolnostima mi i danas radimo gotovo u normalnom režimu - kazao je predsjednik Sabora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...