Obavijesti

News

Kako privući i zadržati kvalitetne radnike

Kako privući i zadržati kvalitetne radnike
3

Hrvatska pošta kao jedan od najvećih poslodavaca oduvijek stavlja naglasak na brigu o svojim radnicima

Ovo potvrđuju i brojne nagrade dodijeljene za izvrsne rezultate postignute na ovom polju. Primjerice, Hrvatska pošta treću godinu za redom dobiva Certifikat poslodavac partner, a ove godine dodijeljena je i Business Leader nagrada za doprinos razvoju zaposlenika. 

Budući da je Pošta veliki sustav rasprostranjen u cijeloj zemlji važno je dobro upravljati regrutacijom novih radnika, ali i smanjenjem njihove fluktuacije. Upravo iz ovog razloga Ured za upravljanje ljudskim resursima osmislio je inovativnu strategiju privlačenja i zadržavanja kvalitetnih radnika te je pokrenut projekt Pošta – to smo mi, budi i ti.

Dvanaest radnika educirano je i organizirano po županijama da budu agenti za planiranje postupka privlačenja kandidata te da vode dodatnu brigu o novozaposlenim radnicima na operativnim radnim mjestima u prva tri mjeseca nakon zapošljavanja. Rezultati rada svakog agenta prate se tjedno kroz ključne pokazatelje uspješnosti. Uz pomoć svih dostupnih regrutacijskih kanala šira javnost informira se o mogućnostima zapošljavanja i koristima za radnike. Osim oglašavanjima u lokalnim medijima, letaka, područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kontaktiranja s lokalnim zajednicama radi eventualnih informacija i pomoći u nalaženju kandidata, organiziraju se i posjete završnim razredima srednjih škola u suradnji s ravnateljima. Prilikom ovih posjeta zainteresiranim učenicima predstavlja se tvrtka kako bi učenici prepoznali Hrvatsku poštu kao potencijalnog poslodavca prilikom izlaska na tržište rada.

Korištenjem dodatnih regrutacijskih kanala postiže se bolja informiranost šire javnosti o otvorenim radnim mjestima te se broj zaprimljenih molbi kandidata od početka projekta povećao za 30 posto. Osim toga, ostvarena je i efikasnija, ali i učestalija komunikacija s rukovoditeljima, kandidatima i novozaposlenim radnicima.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?
ISTRAŽILI SMO

Prekovremeni rad: Benefit ili prokletstvo za poslodavca?

Pitali smo stručnjake u kojim je slučajevima ostajanje na poslu izvan radnog vremena opravdano, korisno i motivacijsko za obje strane, a kad zapravo počinje biti teret kompanijskog poslovanja. Kako uopće prekinuti takav začarani krug?

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu
PREDSTAVITE SE U PRAVOM SVJETLU

Dobro je znati: Što poslodavac prvo gleda u životopisu

Pri odabiru zaposlenika kompanije se vode ustaljenim kategorijama – obrazovanje, iskustvo, vještine. No tu je i čitav niz komparativnih prednosti koje poslodavac traži od budućih djelatnika. Što trebate imati na umu pri kreiranju životopisa, ali i na razgovoru za posao, saznajte u nastavku
Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.
PLAN ZA OPORAVAK

Što ćemo sve plaćati, a od čega ćemo biti oslobođeni u 2021.

Od Nove godine na snagu stupaju nove Vladine mjere koje bi trebale rasteretiti gospodarstvo i poduzetnike. Većini zaposlenika povećat će se plaće, a ukida se i porez na nekretnine te smanjuje porez na dobit za male i srednje tvrtke