Obavijesti

News

Komentari 211

Hrvatska slavi Dan pobjede: U Kninu se okupio državni vrh

Hrvatska slavi Dan pobjede: U Kninu se okupio državni vrh

Hrvatska u subotu slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije "Oluja", kojom je u tri dana oslobođeno 11.000 četvornih kilometara okupiranog područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
14.52

Zoran Milanović u Kninu: 'Bez hrvatske pobjede ne bi bilo Daytonskog sporazuma'

24sata

Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je u subotu u povodu proslave Dana pobjede i 28. obljetnice VRO Oluje da bez hrvatske pobjede ne bi bilo Daytonskog mirovnog sporazuma te naglasio da se u Knin ljudi i dalje vraćaju, što je rezultat rada svih Vlada i raspoloženja u hrvatskom narodu.

Predsjednik i vrhovni zapovjednik na početku svečanog govora pozdravio je visoke goste, vojnike, ali i "braću po oružju" iz HVO-a te poručio da takve obljetnice služe da bi se utvrdila istina. 

Više pročitajte OVDJE.

12.11

Andrej Plenković: 'Nećemo nikada dopustiti napad na Oluju ni prihvatiti optužnicu iz Srbije'

24sata

Premijer Andrej Plenković poručio je u subotu  da Hrvatska neće nikada dopustiti napad na tu akciju niti prihvatiti optužnice iz Beograda, odgovarajući na jučerašnje poruke iz Prijedora o "Oluji" kao najvećem etničkom čišćenju u Europi.

Plenković je na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje u Kninu rekao da se radi o porukama koje često u ovo doba godine idu za time da umanje značaj Oluje ili još gore, nose kvalifikaciju o kriminalizaciji Oluje.

Više pročitajte OVDJE.

11.59

Gordan Jandroković: 'Oluja je krucijalni formativni trenutak u stvaranju naše države'

24sata

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je u subotu, na obilježavanju Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, da je VRO Oluja krucijalni formativni trenutak u stvaranju naše države, koji je omogućio da "u punini dosanjamo san o slobodi, suverenosti i neovisnosti". 

“Naša je pobjeda u VRO Oluja bila uistinu veličanstven pothvat. Upravo je Oluja onaj krucijalni formativni trenutak u stvaranju naše države, koji je omogućio da u punini dosanjamo vjekovni Hrvatski san o slobodi, suverenosti i neovisnosti”, poručio je Jandroković u govoru na proslavi 28. obljetnice te akcije. 

Poručio je da ga dolazak u Knin uvijek iznova ispunjava posebnom radošću, iznimnim ponosom i poniznom zahvalnošću. 

Više pročitajte OVDJE.

10.03

Mario Banožić: 'Oluja nas čini ponosnima'; Robert Hranj: 'Vojnici čuvaju branitelje u srcu'

24sata

Ministar obrane Mario Banožić je u čestitki za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti istaknuo da sjećanje na Oluju i hrvatske branitelje čini sve posebno ponosnima, a načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Robert Hranj da pripadnici OSRH branitelje čuvaju u srcu i mislima.

Banožić je u čestitki naglasio da je obilježavanje 28. obljetnice VRO Oluja sjećanje na povijesne i ponosne dane kada je Hrvatska pokazala kako upravo zajedništvo, odlučnost i jasna vizija ispisuju povijest jednog naroda i stvaraju slobodu.

Više pročitajte OVDJE.

9.30

FOTO Knin uoči svečanog obilježavanja 28. obljetnice Oluje

24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
Komentari 211