Obavijesti

News

Komentari 5

Hrvatska traži privremenu slobodu za Antu Gotovinu

Hrvatska traži privremenu slobodu za Antu Gotovinu
1

Hrvatska podsjeća da je Haaški sud u slučaju bivših visokih srpskih dužnosnika, ipak uvažio jamstva Srbije te ih pustio na privremenu slobodu

VIDEO

Republika Hrvatska pozvala je Žalbeno vijeće Haaškog suda da preinači odluku kojom je prvostupanjsko vijeće prošlog tjedna odbilo zahtjev za puštanjem na privremenu slobodu do početka suđenja generala Ante Gotovine, poručivši da je sposobna nadzirati boravak generala u Hrvatskoj i osigurati njegov povratak u Den Haag. Pritom se podsjeća da je Haaški sud u slučaju bivših visokih srpskih dužnosnika Milana Milutinovića, Nikole Šainovića, Dragoljuba Ojdanića i Nebojše Pavkovića, koje vodi kao osobe koje se nisu dobrovoljno predale, ipak uvažio jamstva Srbije te ih pustio na privremenu slobodu. Stoga Hrvatska poručuje da Povelja UN-a, koja obvezuje i Haški sud, nalaže da se zemlje moraju jednako vrednovati, kao i da je Sud dužan objasniti razloge različitog tretmana država.  Raspravno vijeće prošlog je tjedna zaključilo da protiv zahtjeva generala Gotovine za puštanjem na slobodu govori njegovo višegodišnje uspješno izbjegavanje uhićenja, težina zločina za koje je optužen, kao i činjenica da je za optužnicu znao.
Iako je Vijeće prihvatilo da je hrvatska Vlada pokazivala volju za suradnjom u uhićenju generala Gotovine, ipak je ocijenilo da njezina jamstva "gledana u kontekstu dokazane sposobnosti i odlučnosti Ante Gotovine da izbjegne uhićenje" - nisu dovoljna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.