Obavijesti

News

Komentari 224

Recesijska obljetnica Oluje: Nema volova, nego samo grah

Recesijska obljetnica Oluje: Nema volova, nego samo grah
15

Na stadionu u Kninu organizirano je svečano postrojavanje vojske. U svojim govorima Jadranka Kosor i Luka Bebić posebno su istaknuli ulogu Franje Tuđmana

VIDEO

Jak vjetar odgodio je nakratko podizanje zastave na kninsku tvrđavu. Dvaput je pokidao konope kojima je bila vezana za jarbol. Treći put su uspjeli dignuti stijeg te je svečanost obilježavanja 16. obljetnice Oluje mogla početi. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u petak je u Kninu proslavio državni vrh. Premijerka je na stadionu Dinara s govornice posebno pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača te izazvala gromoglasan pljesak okupljenih. Predsjednik Josipović u žaru emocija prisutnih ustao je i mirno stao, no za razliku od drugih, suzdržao se od pljeskanja.

Oluju ne slavimo da bismo proslavili rat nego mir koji je pobjeda donijela. Blistava hrvatska vojna akcija ne smije biti dovedena u pitanje zbog nečasnih postupaka pojedinaca odgovornih za zločine protiv naših sugrađana srpske nacionalnosti, rekao je predsjednik Josipović. Svečanu proslavu nije htio propustiti ni predsjednik Sabora Luka Bebić, koji je tek nedavno izašao iz bolnice.

- Ritam treba polako ublažavati, ali čak ni to se ne smije činiti naglo. Zato je sigurno da sudjelovanje u proslavi u jednoj mirnoj i opuštenoj atmosferi nije neki problem - rekao je Bebić, koji nije stajao na kninskoj tvrđavi uz hrvatski stijeg. Nije se želio naprezati hodanjem jer je tek nedavno izašao iz bolnice u kojoj je bio jer mu je pozlilo. Kninski stadion krasilo je 1200 postrojbi oružanih snaha RH, udruga branitelja i MUP-a. Premijerka uz generale nije zaboravila spomenuti prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

- Bez branitelja koji su se odazvali na poziv prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana ne bi bilo današnje Hrvatske. Sloboda, neovisnost, članstvo u NATO-u i EU, to su bili snovi koji su danas stvarnost. U srcu nosimo trenutak kada Franjo Tuđman podiže ruke u zrak na kninskoj tvrđavi, a naša trobojnica vijori se iznad njega - zaključila je govor premijerka. Na misi povodom Dana domovinske zahvalnosti pozlilo je šefici HSP-a dr. Ante Starčević Ruži Tomašić. Pao joj je tlak. Tisućama građana vojska je pripremila i poslužila 5100 besplatnih porcija graha s kobasicama. Prijašnjih godina častilo se pečenim volovima, no ovoga puta za takvu gozbu nije bilo sponzora. Ipak, gužva za zdjelicu graha bila je veća nego prije za volovska pečenja.

>>> KAKO JE ZAPOČELA AKCIJA OLUJA POGLEDAJTE OVDJE!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu