Obavijesti

News

Komentari 1

Hrvatske vode: Uzorkuje se voda iz Save, uskoro rezultati

Hrvatske vode: Uzorkuje se voda iz Save, uskoro rezultati

Do onečišćenja rijeke Spreče je došlo 27. travnja 2018. godine u poslijepodnevnim satima uslijed puknuća brane iz bazena tvornice Sisecam Soda u Lukavcu u Bosni i Hercegovini

VIDEO

Temeljem naloga Hrvatskih voda, Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije obavio je uzorkovanje vode rijeke Save uzvodno i nizvodno od utoka rijeke Bosne u rijeku Savu. O rezultatima uzorkovanja vode javnost će biti pravovremeno informirana.

Do onečišćenja rijeke Spreče je došlo 27. travnja 2018. godine u poslijepodnevnim satima uslijed puknuća brane iz bazena tvornice Sisecam Soda u Lukavcu u Bosni i Hercegovini. Istjecanje iz tvorničkog bazena je zaustavljeno.

Službe Hrvatskih voda postupaju sukladno Državnom planu mjera za slučaj izvanrednih i iznenadnih onečišćenja voda te Operativnom planu mjera Hrvatskih voda za slučaj izvanrednih i iznenadnih onečišćenja voda.

Službe na terenu nadziru mjesto potencijalnog onečišćenja, upućuju zahtjev ovlaštenom laboratoriju za obavljanjem analize vode te o dobivenim informacijama obavještavaju vodopravnu inspekciju koja odlučuje o eventualnom stupnju ugroženosti te daljnjem postupanju. Uz navedeno, razmjenjuju podatke i s Glavnim međunarodnim centrom za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema posljednjim informacijama koje su dobivene od Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini putem Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Republici Hrvatskoj, nastalo onečišćenje rijeke Spreče je minimalizirano te su vrijednosti izmjerenih pokazatelja u vodi unutar dopuštenih granica – priopćili su iz Hrvatskih voda.

Mještani Pruda, nedaleko Odžaka (BiH) mjesta u kojemu se u rijeka Bosna ulijeva u Savu ulijeva u srijedu dopodne su rekli da nisu primijetili nikakve promjene u vodotoku Bosne kao i na samom ušću.

– Mislimo da to zagađenje još nije stiglo do nas, a ako i stigne vjerujem da će ono biti minimalno, jer velika je količina vode u Bosni koja je tu lužnatu supstancu najvjerojatnije razblažila. Nadamo se da neće utjecati na floru i faunu ove lijepe rijeke – rekli su u Prudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag