News

Komentari 3

Hrvatski Caritas za Ukrajinu je prikupio više od 2,5 milijuna kn

Hrvatski Caritas za Ukrajinu je prikupio više od 2,5 milijuna kn

Nad/biskupijski Caritasi već sudjeluju u zbrinjavanju i osiguravanju psihosocijalne pomoći, u suradnji s gradskim i županijskim društvima Hrvatskog Crvenog križa i lokalnim Stožerima civilne zaštite

Hrvatski Caritas prikupio je od 24. veljače 2,5 milijuna kuna za pomoć stradalima od rata u Ukrajini, a u tijeku je prikupljanje materijalne humanitarne pomoći, izvijestila je ta humanitarna organizacija.

Registrirano je oko 44.000 poziva na donacijski telefon i Caritas će svu prikupljenu pomoć proslijediti Ukrajini. Po pitanju prikupljanja materijalne humanitarne pomoći, navode da građani mogu svoje donacije dostaviti u skladišta Caritasa ili u župe.

Više informacija o lokacijama nalazi se na službenim stranicama. Za veće donacije mora se kontaktirati Hrvatski Caritas.

"Na području Hrvatske biskupske konferencije nad/biskupijski Caritasi već sudjeluju u zbrinjavanju i osiguravanju psihosocijalne pomoći, u suradnji s gradskim i županijskim društvima Hrvatskog Crvenog križa te lokalnim Stožerima civilne zaštite", stoji u priopćenju.

Navode da novčani dar za pomoć Ukrajini svi mogu donirati preko njihove internetske stranice, uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa sa svrhom uplate "pomoć Ukrajini" ili preko donacijskog telefona pozivom na broj 060-9010.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<< 

 

Najčitaniji članci