Obavijesti

News

Komentari 6

Hrvatski nogometaš iz pakla erupcije: 'Iz Grindavika su nas evakuirali u 2 sata ujutro...'

Hrvatski nogometaš iz pakla erupcije: 'Iz Grindavika su nas evakuirali u 2 sata ujutro...'

Početkom godine napustio sam slovensku Krku i potpisao za UMF Grindavik, tamošnjeg drugoligaša. U Grindavik sam došao 9. siječnja, a grad sam morao napustiti već nakon dva-tri dana, priča nam Josip

VIDEO

Stanovnicima islandskog grada Grindavik drugi put u mjesec dana naređena je evakuacija zbog erupcija vulkana. Vulkan je počeo izbacivati lavu prema ovom gradiću na poluotoku Reykjanes na jugozapadu zemlje, koji broji 3800 stanovnika. Nedavno je u Grindavik, trbuhom za kruhom, došao i hrvatski nogometaš Josip Krznarić (31).

POGLEDAJTE VIDEO: Erupcija vulkana na Islandu

Pokretanje videa...

Dron snimka: Erupcija vulkana na Islandu 01:07

- Početkom godine napustio sam slovensku Krku i potpisao za UMF Grindavik, tamošnjeg drugoligaša. U Grindavik sam došao 9. siječnja, a grad sam morao napustiti već nakon dva-tri dana. Po mene i djevojku u 2 sata ujutro došao je predsjednik kluba. U 8 sati eruptirao je vulkan... - priča nam u dahu Krznarić.

Jeste li se pribojavali da bi se to moglo dogoditi kad ste potpisivali ugovor?

POGLEDAJTE VIDEO ERUPCIJE IZ ZRAKA: 

- Na to su me i upozorili kad sam potpisivao. Rekli su mi da postoji mogućnost da ponovno može doći do erupcije, da će biti još potresa... Međutim, došao sam. Na Island sam došao zaraditi. Ponudili su mi stvarno dobre uvjete, smještaj, hranu, rekli da će pomoći mojoj djevojci naći posao. Nisam mogao ni zamisliti da ću u jednoj "nenogometnoj" zemlji dobiti takve uvjete. Nisam požalio.

Gdje ste sada smješteni?

- Trenutačno sam s djevojkom u jednom hotelu u Reykjaviku. Cijeli je Grindavik evakuiran. Nakon mjesec-dva njihovi će predstavnici Civilne zaštite vidjeti kakvo je stanje i hoće li biti moguć povratak u grad. Koliko sam čuo, do ljeta se sigurno nitko neće vraćati, ako se uopće ljudi i budu vraćali. Tek kad se procijeni da je povratak siguran - priča veznjak rodom iz Karlovca.

Jesu li stradale prostorije vašeg kluba? 

- Srećom, nisu. U potresu prije mjesec dana stradalo je pomoćno igralište s umjetnom travom, ali stadion je čitav, prostorije kluba nisu stradale. Treninge nogometaši Grindavika ionako odrađuju u trening-kampu koji je nekoliko desetaka kilometara izvan grada. Većina suigrača je baš iz Grindavika, ali ni njihove kuće, srećom, nisu stradale. 

Hoće li se nogomet igrati?

- Prvenstvo počinje krajem travnja, sve, zasad, ide prema rasporedu. Pripremamo se. Trenutačno prvoligaši i drugoligaši igraju neku vrstu zimske lige i tako se pripremaju za sezonu - zaključio je Krznarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...