Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

Hrvatski vojni piloti presreli izraelski poslovni zrakoplov

Privatni izraelski poslovni mlažnjak ušao je u hrvatski zračni prostor iz pravca Bosne i Hercegovine s namjerom preleta prema Italiji. Dežurni dvojac HRZ-a angažiran je za provjeru identiteta zrakoplova

53 komentara

Dežurni borbeni dvojac Hrvatskog ratnog zrakoplovstva danas je bio angažiran u zaštiti i nadzoru zračnog prostora Republike Hrvatske, i to temeljem zapovijedi nadležnog NATO zapovjedništva smještenog u Torrejonu, u Španjoskoj (Combined Air Operations Centre - CAOC), priopćio je MORH.

Naime, privatni izraelski business jet ušao je u hrvatski zračni prostor iz pravca Bosne i Hercegovine s namjerom preleta prema Italiji.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe nije uspjela uspostaviti komunikaciju i potvrditi identitet zrakoplova nakon čega je CAOC TJ kao nadređeno zapovjedništvo, angažiralo dežurni borbeni dvojac HRZ-a za provjeru identiteta zrakoplova.

Zrakoplov su presreli u međunarodnim vodama prije granice s Republikom Italijom nakon čega su piloti HRZ-a izvršili pozitivni identifikaciju te ispratili zrakoplov iz zračnog prostora Republike Hrvatske.

Po odobrenoj proceduri, pripadnici HRZ-a sletjeli su u Pulu gdje je u tijeku dopuna gorivom i priprema za povratak u Zagreb.

Cijeli postupak je u skladu s procedurama za slijetanje na alternativni aerodrom te predstavlja uobičajen postupak u takvim situacijama.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message