Obavijesti

News

Komentari 57

'Hrvatskoj zbog referenduma o braku ne prijeti ustavna kriza'

'Hrvatskoj zbog referenduma o braku ne prijeti ustavna kriza'
1

Predsjednik je komentirao i slučaj Perković. Siguran je da Vlada promjene Zakona nije planirala zbog pojedinca. Poručio je i kako nam ne prijeti ustavna kriza

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović gostovao je u emisiji 'Na Pantovčaku' Media Servisa i rekao kako smatra da se Josipa Perkovića Njemačkoj ne bi moglo izručiti čak i uz neograničenu primjenu Jedinstvenog europskog uhidbenog naloga. Predsjednik se zapitao i zašto Njemačka nikad nije tražila da se postupak provede u Hrvatskoj. Siguran je da Vlada promjene Zakona nije planirala zbog pojedinca.

Josipović je poručio i kako smatra da Hrvatskoj ne prijeti ustavna kriza zbog referenduma o braku. Objasnio je da imamo određena pravila, a ako su ona u Ustavu i zakonu moraju se poštivati.

- S druge strane, ako prijeti opasnost da takav jedan postupak iznjedri određene vrijednosti za koje Vlada smatra da ne bi trebale biti na sceni, onda mora reagirati ne samo postupovnim odredbama, nego treba riješiti problem u njegovoj srži. Prema tome, ako je potrebno, ako želimo da se izjednače prava istospolnih brakova s klasičnim brakom, to se može učiniti promjenom zakona. Da pojednostavim i kažem: jednom jedinom rečenicom, ja bih to osobno odmah i učinio - zaključio je predsjednik.

Podržao bi izmjene Ustava

Smatra da nema nikakve dvojbe da Sabor mora prihvatiti ono što građani na referendumu odluče. Predsjednik bi podržao izmjene Ustava kojima bi se preciznije odredilo o kojim pitanjima se može, a o kojima ne odlučivati na referendumu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.