Obavijesti

News

Komentari 44

Hrvoje Petrač: Prijetio mi je; Vjeko Sliško: Ja sam žrtva!

Hrvoje Petrač: Prijetio mi je; Vjeko Sliško:  Ja sam žrtva!
1

Noćni obračun ispred Esplanade: Hrvoje Petrač udario je svog napadača, no pao je i slomio nogu. Odvezli su ga u Klinički bolnički centar Zagreb. Vjeko Sliško je pred policajcima sve opovrgnuo

VIDEO

Ja sam Vjeko Sliško i ubit ću te!, izgovorio je kratko prije nego što se u subotu uvečer potukao s poduzetnikom Hrvojem Petračem (64) ispred zagrebačkog hotela Esplanade u Mihanovićevoj ulici, neslužbeno smo saznali iz izvora bliskog istrazi.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

01:05

Petrač je napadača udario, no bio je šokiran i nije se mogao obraniti od mnogih udaraca. Samo nekoliko trenutaka ranije Petrač je došao do hotela u društvu prijatelja Izraelca (63), čiji su podaci poznati redakciji. Taj muškarac uspio je ući u zgradu, a Petrač je ostao vani kako bi parkirao automobil. Kako doznajemo, izašao je iz vozila. Tad je kraj njega parkirao Mercedes zagrebačkih tablica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz njega je izašao 29-godišnjak, sin Marka Sliška i nećak ubijenog Vjeke Sliška, kratko zaprijetio te su se počeli tući. Mlađi i vjerojatno snažniji Sliško oborio je Petrača na tlo i nastavio ga mlatiti rukama i nogama.

Policija privela muškarca (29) koji je napao Hrvoja Petrača
Policija privela muškarca (29) koji je napao Hrvoja Petrača

Kad je smatrao da je “obavio” svoje, sjeo je u Mercedes i pobjegao u nepoznatom smjeru. Brzo su se ispred hotela okupili ljudi, koji su zvali policiju i Hitnu pomoć. Petrača su odvezli u Klinički bolnički centar Zagreb, gdje su otkrili kako mu je slomljena desna potkoljenica. Hematome je imao po cijelom tijelu te se ondje i dalje oporavlja od ozljeda. Potraga za Sliškom odmah je bila raspisana, no policija ga nije mogla pronaći na poznatim adresama. Nakon što je u javnost procurilo kako je Sliško napadač, on je sam u ponedjeljak angažirao odvjetnika Milka Križanovića. U njegovoj pratnji javio se u ponedjeljak policiji u Heinzelovoj ulici.

Vjeko Sliško je bio uvjeren da mu Hrvoje Petrač radi o glavi
Vjeko Sliško je bio uvjeren da mu Hrvoje Petrač radi o glavi

Potvrdili su to policajci i na svojim stranicama te dodali kako još traje kriminalističko istraživanje. Hoće li ga uopće sumnjičiti za napad te jesu li to uspjeli raspetljati nije bilo odlučeno do kraja ovog izdanja novina. S obzirom na Petračev iskaz te one svjedoka tučnjave, istražitelji će morati provjeriti je li ga Sliško možda i pratio. Odvjetnik Križanović porekao je bilo kakav oblik krivnje svoga klijenta za sukob pred hotelom.

- Moj klijent se aktivno branio i porekao sve, pa i sumnje za prijetnje. Sve će se nastaviti i tijekom utorka te će to i ponoviti tužiteljstvu - kaže Križanović.

Petrač krvav ležao kraj auta, pomogao mu djelatnik hotela...
Petrač krvav ležao kraj auta, pomogao mu djelatnik hotela...

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina osvrnuo se u ponedjeljak na ovaj slučaj i rekao kako je 29-godišnjak od ranije poznat policiji.

- Policija je odmah po dojavi reagirala i provodi sve mjere i radnje koje su u našoj nadležnosti. Sad se radi istraživanje kako bi se rasvijetlile sve okolnosti - kazao je kratko Milina a da nije ulazio u detalje. Napomenuo je samo kako slučaj vode zagrebački policajci, koji će na kraju istrage poslati kaznene prijave DORH-u.

Oca su mu ubili pred hotelom, a strica Vjeku na Cvjetnom trgu

Kriminalisti nikad nisu razriješili ubojstvo Marka Sliška (52) pred njegovim hotelom Sliško, koji se nalazi nedaleko od Autobusnoga kolodvora u Zagrebu. Ubojica mu je u siječnju 2003. pucao tri puta u glavu te jednom u tijelo. Mladi Vjeko tad je ostao bez oca, a obitelj bez još jednog člana. Sjećanja na 2001., kad je ubijen Markov mlađi brat Vjeko na Cvjetnom trgu, bila su svježa. Bio je etiketiran kao kralj poker automata i žestoki momak iz Dubrave     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a