Obavijesti

News

Komentari 15

Ćorić o krađama: Pa to je kao da je netko opljačkao cvjećarnicu TNT iz Alana Forda...

Ćorić o krađama: Pa to je kao da je netko opljačkao cvjećarnicu TNT iz Alana Forda...
1

Niče u prijavi ističe kako je bivši tajnik HSP AS Ćorić iz stranačke središnjice otuđio namještaj, pa i kipić A. Starčevića. On odgovara: Kipić je donio moj brat kao ukras. Slomili su ga, pa sam ga morao i lijepiti

VIDEO

Predsjednik HSP-a AS u stečaju Hrvoje Niče prijavio je bivšeg glavnog tajnika Peru Ćorića zbog krađe stranačkih predmeta, uključujući i kip oca domovine - Ante Starčevića, doznaje se u stečajnom postupku te stranke u kojem je novo ročište zakazano za 19. listopada.

Niče u prijavi ističe kako je Pero Ćorić tijekom 2017. i 2018. iz stranačke središnjice "protupravno prisvojio tuđe pokretne stvari koje su dio dugotrajne imovine" Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS), vrijedne gotovo 70.000 kuna.

Primjerice, "umjetničko djelo - kip Ante Starčevića" procijenjen je na 2000 kuna, "nestala" govornica HSP AS na nešto od manje od 1100 kuna, promopult na gotovo 7200 kuna, a ukradeni konferencijski stol i stranački kuhinjski blok procijenjen je na 5200 odnosno oko 2400 kuna. No, osim toga, na popisu je i desetak računala i mobitela, ormar, televizor, uredski stolovi i čak deset konferencijskih stolaca, naravno - crnih, koje u HSP-u procjenjuju na 1254 kune.

U HSP AS suspendirali Ćorića pa sami sebe prijavili DORH-u
U HSP AS suspendirali Ćorića pa sami sebe prijavili DORH-u

"S obzirom kako se radi o osnovnim sredstvima rada stranke koja se nalaze kod osumnjičenika Ćorić Pere, postoji opasnost da taj isti te stvari sakrije ili uništi pa predlažemo da se hitno izvrši pretraga radi pronalaženja i izuzimanja stvari", navodi se u kaznenoj prijavi podnesenoj još 2018., a priloženoj uz ovotjedno izvješće o gospodarskom položaju HSP AS kao dužnika u stečajnom postupku.

Postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević (HSP AS) bio je pokrenut u travnju 2018., a sud je naložio zastupniku, ujedno i predsjedniku stranke Hrvoje Ničeu da u zakonskom roku dostavi izvješće o imovini, tražbinama, razlučnim i izlučnim pravima i sudskim postupcima vezanim uz dug te političke stranke.

Sudske odluke uslijedile su nakon što je Financijska agencija u veljači te godine podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka zbog neizvršenih osnova za plaćanje te stranke u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu nešto većem od 250.000 kuna.

Niče je novi šef HSP AS: Cilj mu je ujedinjenje svih pravaša
Niče je novi šef HSP AS:  Cilj mu je ujedinjenje svih pravaša

Kako se navodilo u prijedlogu Fine, ta politička stranka sa sjedištem u Zagrebu ima samo jednog zaposlenog, ali i oročen novac na nekim od čak 32 otvorena računa u dvije hrvatske komercijalne banke.

Stečaj nad HSP-AS-om otvoren je u veljači ove godine, prvo ispitno i izvještajno ročište zakazano za lipanj bilo je odgođeno zbog pandemije i žalbe na rješenje o otvaranju stečaja. No, početkom rujna Visoki trgovački sud je odbio tu žalbu te je novo ročište zakazano za 19. listopada.

Kako se ističe u izvješću stečajne upraviteljice, nakon otvaranja stečaja utvrđena je vrijednost pokretnina u vlasništvu HSP AS u iznosu od 751,84 kune, a za pokretnine u vrijednosti od 69.907,46 kuna koje se navodi da su ukradene "nema saznanja gdje se nalaze i u kakvom su stanju". Nadalje, kao imovina te stranke navode se "novčana sredstva u iznosu od 28.640 kuna" te "prava potraživanja prema jedinicama lokalne i područne samouprave u iznosu od 382.930 kuna".

HSP AS isključio Peru Ćorića, jednog od osnivača te stranke
HSP AS isključio Peru Ćorića, jednog od osnivača te stranke

Ćorić, koji je u osmom sazivu Sabora bio zastupnik tadašnje Domoljubne koalicije predvođene HDZ-om pod vodstvom Tomislava Karamarka, je krajem ožujka 2018. isključen iz HSP-a AS zbog kršenja etičkog kodeksa stranke i "rada protivno odlukama stranačkog predsjedništva".

Javio nam se i sam Ćorić koji se na sve kratko nasmijao:

- Bože me sačuvaj! To je smiješno i tužno. Taj kip A. Starčevića jest kod mene, evo poslat ću vam sliku - odgovorio nam je kasno večeras i zaista poslao sliku.

Objašnjavao je redom sve navode da je otuđio stranački inventar.

Za kip A. Starčevića rekao je da je to bezvrijedna glinena replika. 

- Tih kipića je bilo 20 i to su bezvrijedne glinene replike, možda vrijede 100 kuna. Prodavali smo ih na donatorskoj večeri za 20.000 kuna po kipiću. Dva je kupio moj pokojni brat, jedan je bio u Vukovaru, drugi u Zagrebu u prostorima stranke. Onaj u Zagrebu nisu adekvatno pazili, netko mu je otkinuo glavu, ruku... Sve sam to polijepio. Uzeo sam taj kipić sebi jer je to bio kipić mog brata koji nikad nije donirao stranci. On ih je tamo odnio kao ukras - objašnjavao nam je Ćorić.

Štoviše, poslao nam je dopis koji je bio dio prepiske sa strankom iz 2018. u kojem se također osvrće na kipić.

- Kao član komisije za popis materijalne imovine nisam bio nazočan na dijelu sjednice kada se o tome raspravljalo. Žao mi je zbog toga jer bih tada napomenuo da je sav namještaj i stranački inventar donacija mog pokojnog brata Stipe Ćorića. Također i dobar dio spomenutih umjetnina. U prvom redu velika bista dr. Ante Starčevića te glinena statua koja je replika njegova spomenika iz Osijeka za čije je podizanje najzaslužniji također moj pokoji brat Stipo Ćorić kao najveći sponzor. Glinenu statuu sam prije nekoliko mjeseci odnio iz ureda jer nije adekvatno održavana te sam neke dijelove morao lijepiti i ona se danas nalazi kod mene. Oba umjetnička djela pokojni Stipo nikad nije donirao stranci te me zanima temeljem čeka je stranka iste uzurpirala. Osporavam Trgovačkom sudu raspolaganje navedenih umjetnina koje nemaju nikakvu materijalnu vrijednost osim što sam za njih emocionalno vezan te u skladu s navedenim od njih neću odustati - stoji u njegovu dopisu iz 2018. stranci HSP AS.

Ćorić nam je na to sve dodao da je emotivno vezan za kipić zbog pokojnog brata, da su iz stranke 2018. oformili komisiju za imovinu i kaže da su tada bespravno prisvojili kipić.

A onda je odgovorio i na optužbe da je otuđio stranački inventar, namještaj, mobitele, laptope...

- Sve prostorije privatno sam s bratom opremao vlastitim novcem do 2011. Kažu da sam odnio kuhinju, bože me oslobodi... nekakvu šperploču... Konferencijski stol...Pa to kao da je netko opljačkao cvjećarnicu grupe TNT iz Alan Forda... Ma neću se time ni baviti. Sve to ne bi se sad prodalo ni za 100 kuna. Nemam pojma gdje je taj inventar - više puta rekao nam je Ćorić. Pitali smo i za mobitele i laptope.

- Ma ja sam tudum za mobitele, koristim one jednostavne, one komplicirane imali su drugi. Laptop službeni nisam ni koristio, mailove su mi pisali ovi mlađi. Kao tajnik stranke sve se preko mene dogovaralo, sa mnom se otvaralo i zatvaralo, ali nikad nisam pipnuo novac, nisam nikad ni sto kuna s računa uzeo  završio je Ćorić. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa