Obavijesti

News

Komentari 52

Niče je novi šef HSP AS: Cilj mu je ujedinjenje svih pravaša

Niče je novi šef HSP AS:  Cilj mu je ujedinjenje svih pravaša
1

Konvencija je uslijedila nakon što HSP AS nije uspio ući u Hrvatski sabor u kojem je do izbora imao tri zastupnika, a ostavku je podnio predsjednik stranke Ivan Tepeš.

VIDEO

Novi predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević Hrvoje Niče u subotu je nakon izborne konvencije poručio da je glavni cilj stranke ujedinjenje pravaških stranaka, bilo u jednu stranku, bilo u koaliciju za izbore, a na predstojećim lokalnim izborima iduće godine ogranci mogu koalirati sa svima osim sa SDP-om i SDSS-om.

HSP AS je na konvenciji izabrao cijelo novo vodstvo, a Ničeov zamjenik je Robert Balić, dopredsjednici su Vlatka Vukelić, Florijan Žižić, Igor Jurić i Marinko Pažin, a glavnim tajnikom i dalje ostaje Pero Ćorić. Izabran je i 21 član Predsjedništva stranke, kao i članovi Glavnoga stana stranke kojem je na čelu Ivan Šimunović.

Konvencija je uslijedila nakon što HSP AS na prijevremenim parlamentarnim izborima nije uspio ući u Hrvatski sabor u kojem je do izbora imao tri zastupnika, a ostavku je podnio predsjednik stranke Ivan Tepeš.

Ujedinjenje pravaštva, inzistiranje na smjeni guvernera Hrvatske narodne banke zbog nerada u toj instituciji, ukazivanje na nepravilnosti u poljoprivredi odnosno mjerama ruralnog razvoja koje uopće ne brinu o mladima, neke su od tema na kojima će inzistirati novo vodstvo, najavljuje Niče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ističe nužnost ujedinjenja pravaša bilo u jednu stranku, bilo kroz zajedničke nastupe na izborima. „Spreman sam sjesti sa svima za stol, iskrene vjere i srca, jedini je uvjet da nema uvjeta tko smije sjediti za stolom“, kaže. Na terenu će, dodao je, stranačke podružnice moći koalirati sa svim strankama sličnog svjetonazora, „ a ni u kakvoj opciji ne dolazi u obzir sa SDSS-om i SDP-om“.

Smatra kako je upravo to što nisu birače uspjeli uvjeriti u ujedinjenje pravaških stranaka jedan od razloga neuspjeha na nedavnim izborima, kao i to da ih branitelji nisu prepoznali te će se morati „spustiti“ među njih kako bi vidjeli koje su teme koje njih zanimaju te, ali i to da im je Živi zid „uzeo teme“.

Podsjeća pritom da je HSP AS u Saboru prvi otvarao temu nerada HNB-a. „Ali, kad smo došli na vlast nažalost, zašutjeli smo o tim temama“, priznao je dodavši da je Živi zid na toj temi i dalje inzistirao i osvojio mandate.

Novinari su utemeljitelja stranke i njezinog glavnog tajnika Peru Ćorića pitali osjeća li odgovornost za loš izborni rezultat, na što on odgovara da kao čovjek uvijek preuzima odgovornost te se ne skriva ni iza koga, ali da kao političar nije sklon „baciti koplje u trnje“.

Ustvrdio je da je stranka bila u medijskoj blokadi te da su mediji „mjesec i pol  dana mediji gurali priču da treba iz vlasti izgurati Tepeša i Ćorića“.

„Načini na koje se išlo prema nama bili su vrlo nekorektni, a stojički smo ih podnijeli, ne zamjeramo nikome, idemo dalje i prilagodit ćemo se vremenu koje je pred nama“, ustvrdio je i dodao kako je i sama konvencija pokazala da stranka ima i kvalitetu i kvantitetu koji će ju „vratiti gdje joj je mjesto“.

„Pravaštvo je jedini izvorni hrvatski politički svjetonazor, naglašava Ćorić te sitiče da je 14 tisuća članova, s organizacijama u cijeloj Hrvatskoj, golem potencijal.

Samim rezultatima prijevremenih parlamentarih izbora djelomično je zadovoljan. „Zadovoljni smo jer je maknuta neokomunistička vlast Zorana Milanovića. Ali ne možemo reći da  plješćemo i skačemo od sreće, jer vidimo četnike (Vojislava) Stanimirovića i etnosrbina (Milorada) Pupovca da preuzimaju državne tvrtke“, kazao je.

Novi predsjednik stranke Niče istaknuo je da je upravo Ćorić stranci osigurao preko 360 vijećnika u županijama, graadovima i općinama, kao i dva euromandata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto