News

Komentari 0

'Htjela sam ga naći među tim kostima, ali sam strahovala da ću prepoznati nešto njegovo...'

'Htjela sam ga naći među tim kostima, ali sam strahovala da ću prepoznati nešto njegovo...'

Nakon prvog i drugog dijela, u prodaji na kioscima je i knjiga Nestali 3. Među 46 potresnih ispovijesti članova obitelji, u njoj su i priče o ljudima koje više nema tko tražiti. Cijena knjige je 49,90 kuna

Već punih 30 godina 1853 ljudi i dalje traga za svojim nestalim članovima. Njihov život svodi se na odlaske na identifikacije, nadanja, tugu, molitvu, patnju i bol. Iako se trebamo okrenuti budućnosti, problem nestalih u Domovinskom ratu vrlo je važan i ne smijemo ga zanemarivati ili umanjivati.

Redakcija 24sata od studenog 2016. na svim svojim platformama objavljuje bolne ispovijesti obitelji nestalih i njihova sjećanja na njihove najmilije. Sve one objedinjene su u knjigama Nestali i Nestali 2, a sada je u prodaji i treći nastavak. I u njoj je objavljeno 46 potresnih ispovijesti roditelja, sinova, kćeri, supruga, djece. Iako je bo jako teško prenijeti na papir, trudili smo vjerno prikazati kovitlac emocija tugu i strahove s kojima se bore već desetljećima.

- Htjela sam ga naći tamo, među tim kosturima, ali sam ipak stalno strahovala da ću prepoznati nešto njegovo i da će to biti kraj moje nade da je živ – kroz suze nam je priznala jedna tužna majka. Koliko god bila svjesna da joj se sin neće vratiti, u njoj još tinja nada će ga ipak za života pronaći.
Među 46 priča mahom ispričanih kroz članove obitelji, u knjizi Nestali 3 nalaze se i priče o ljudima koje, na žalost, više nema tko tražiti. Tihomir Lončar-Tiho,jedan je od njih. Sjećanja na njega, da se ne zaboravi, ispripovijedao nam je njegov prijatelj, Vukovarac, Mladen Novak-Mrakan.

Knjiga Nestali 3 autorica Romane Bilešić i Danijele Mikole u prodaji je na svim kioscima po cijeni od 49,90 kuna.

Najčitaniji članci