Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
239 komentara

Humana gesta: Spasio je bebu (2) iz užarenog automobila

Neodgovorni roditelji su u međuvremenu, pokazujući više brige za staklo na vozilu nego za dječaka, na plus 40 u hladu čekali majstora jer im je ključ ostao u vozilu

Facebook/Zoran Grgić
Foto: Facebook/Zoran Grgić
239 komentara

Majko mila, dijete u automobilu po ovoj ubitačnoj žegi, što napraviti, zapitao se šokiran prizorom Požežanin Zoran Grgić (35).

On je u petak nešto prije 11 sati na parkiralištu porečke Bille u omanjem zaključanom uzavrelom automobilu čakovečkih oznaka gledao bespomoćnog dječaka orošenog kapljicama znoja poput graška. Neodgovorni roditelji su u međuvremenu, pokazujući više brige za staklo na vozilu nego za dječakov život, na plus 40 u hladu čekali majstora jer im je ključ ostao u vozilu. Zoran, čovjek velika srca, latio se metalnog ključa za skidanje automobilskih kotača ne dvojeći ni trena da razbijanjem stakla spasi dječaka. Ispriječio mu se otac mališana koji ga je uvjeravao kako majstor samo što nije stigao da otvori vrata. Uslijedilo je natezanje jer otac nikako nije dao razbiti staklo, a Zoran mu je čak ponudio platiti za njega. Na kraju ga je razbio odgurnuvši dječakova oca. Uzeo je mališana, odnio ga u hlad i dao mu da pije. Dječak je živnuo. Za njim je došao otac ljutito tražeći da mu preda dijete. Okupili su se i drugi ljudi ogorčeni na roditelje te puni hvale za humanu Zoranovu gestu.

- Kad sam primio u naručje tog dječaka, tijelo mu je bilo toplo i mekano kao spužva. To je bilo strašno za vidjeti. Osjetivši ga stisnutog uz sebe i kako mu srce lupa, osjećao sam se neopisivo sretno, kao da sam dobio milijun dolara. Čim se sjetim, taj trenutak mi vraća osmijeh na lice. Onaj njegov umilni pogled kad sam ga izvukao iz užarenog automobila nikad neću zaboraviti. Stavio mi je ručicu preko ramena i to je neopisiv osjećaj koji mi i sad mami suze - rekao nam je korpulentni Zoran meka srca.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message