Obavijesti

News

Komentari 0

HUP: Zajedničkom suradnjom možemo zaustaviti ovu krizu

HUP: Zajedničkom suradnjom možemo zaustaviti ovu krizu
1

Poslovanje mnogih poduzeća ovisi o javnim pozivima i javnim nabavama gradova, jedinica lokalne i regionalne samouprave te ostalih poduzeća kako u privatnom tako i u državnom vlasništvu, navode...

VIDEO

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) uputila je u utorak poziv lokalnoj samoupravi da nastavi s investicijama, da se u javnoj nabavi okrenu lokalnim poduzetnicima te da smanje svoje troškove.

HUP je putem svojih regionalnih ureda uputio apel svim županijama, gradovima i općinama da ne zaustave investicije i da se u javnoj nabavi što je više moguće, barem u visini od 60 posto, okrenu lokalnim poduzetnicima.

Izračunali iznose nameta koje plaćaju proizvođači: 'Režite to'
Izračunali iznose nameta koje plaćaju proizvođači: 'Režite to'

U svom priopćenju ističu kako je trenutna situacija mnogobrojnim tvrtkama značajno smanjila poslovne aktivnosti, a nekima i u potpunosti zaustavila poslovanje, zbog čega je važnije nego ikad poticati i sačuvati razinu lokalne potrošnje i kroz nju održati lokalnu ekonomsku aktivnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poslovanje mnogih poduzeća ovisi o javnim pozivima i javnim nabavama gradova, jedinica lokalne i regionalne samouprave te ostalih poduzeća kako u privatnom tako i u državnom vlasništvu, navode iz HUP-a.

Napominju i kako nije realno za očekivati da će se cijene proizvoda i usluga, kao i plaće radnika ponovo prilagoditi realnim ekonomskim varijablama nakon krize.

'U četvrtak ćemo imati okvir za normalizaciju gospodarstva'
'U četvrtak ćemo imati okvir za normalizaciju gospodarstva'

To, kako ističu, nije moguće u održivom vremenskom razdoblju i bez značajnih posljedica koje će biti izazivane smanjenjem proizvodnje i povećanjem nezaposlenosti.

Iz HUP-a naglašavaju kako zaposlenost najviše ovisi o visini investicija, prilikom čega su privatne investicije dovoljne za punu zaposlenost samo u fazama gospodarskog rasta, dok se u vrijeme krize privatni kapital povlači, a često bude i "zamrznut".

- Jedino kroz zajedničku sinergiju, aktivnu i otvorenu suradnju lokalne uprave i samouprave s domaćom industrijom možemo zaustaviti krizu i omogućiti poduzetnicima da zarade svoje plaće - istaknula je predsjednica HUP-a Gordana Deranja.

Poručila je da ono što poduzetnici žele je "mogućnost da mogu nastaviti s radom i sami zaraditi za plaće svojih radnika, za održavanje i razvoj poslovanja i za razvoj lokalne zajednice u kojoj djeluju".

HGK: Kupujući hrvatsko, čuvari smo domaće proizvodnje
HGK: Kupujući hrvatsko, čuvari smo domaće proizvodnje

Iz HUP-a također apeliraju na jedinice lokalne uprave i samouprave da preuzmu dio odgovornosti te rasterete gospodarstvenike i otpišu sva lokalna davanja za poduzetnike koji ne rade ili rade sa znatno smanjenim opsegom poslovanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a