Obavijesti

News

Komentari 32

'Hvala mu na pomoći, sad djeci možemo izgraditi nove sobe'

'Hvala mu na pomoći, sad djeci možemo izgraditi nove sobe'
1

Dobrotvorac Josip svoju novčanu nagradu od 3000 kuna, koju je osvojio na kulenijadi, odlučio je pokloniti potrebitoj obitelji Blatančić. U tome mu je pomogao gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

VIDEO

Oduvijek volim pomagati ljudima. Kada imam mogućnosti nekome olakšati u životu iskoristim tu priliku. Ova nagrada mi je došla potpuno nenadano i tako sam ju odlučio donirati nekome kome je više potrebno, rekao nam je Jure Polić Strinić (72) iz Požege koji je osvojio 3000 kune na ovogodišnjoj kulenijadi koju je zatim odlučio darivati potrebitoj obitelji. 

- Kontaktirao sam grad i objasnio da sam osvojio nagradu te da bi ju volio dati nekome kome više treba. Rekao sam im da mi je jedini uvjet da se radi o razumnim ljudima koji će novac potrošiti na nešto korisno. Oni su me spojili s obitelj Blatančić- objašnjava nam Strinić. Kaže kako se cijeli život trudi pomagati i nada se kako svojim djelima potiče i druge da rade dobro. 

- Danas sam tako prodavao voće na našoj tržnici, a kada sam vidio da neki nemaju novaca onda sam dio voća podijelio- govori Strinić kojemu je ovo već 37. Kulenijada po redu, a do sada je svaki put osvojio neku nagradu. Za obitelj Blatančić iz Požege ova novčana pomoć stigla je u pravi čas. Sve skupa ih je osmero u obitelji, roditelji i šestero djece. Najstariji ima 17 godina, a najmlađi blizanci su malo stariji od godinu dana. 

- Taman ovo ljeto krećemo s radovima. Želimo djeci napraviti sobe u potkrovlju i ovaj novac će nam jako puno pomoći. Kada su nas iz grada obavijestili o Josipovoj odluci ostali smo u šoku. Sve je bilo potpuno neočekivano. Ja se inače brinem doma za djecu, a muž zarađuje minimalac tako da nam je svaka kuna dobro došla. Želim se stvarno zahvaliti na njegovo dobroti - govori nam mama Željka. Sretnu priču komentirao nam je gradonačelnik Požege Darko Puljašić koji je Josipa upoznao s obitelji. 

- Ne mogu vam opisati kakav je to osjećaj kada kao gradonačelnik vidite da vaši građani pomažu jedni drugima. Radi se o jednoj skromnoj i predivnoj obitelji koja jednostavno radi broja djece ima neke financijske poteškoće. Naš Josip je pravi dobrotvorac. Stariji i fin gospodin i nimalo me nije začudilo da je odlučio darivati svoju nagradu - rekao nam je gradonačelnik. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke