Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
59 komentara

Hvidra izbacuje Petrinu jer je ukinuo Ulicu Franje Tuđmana

Stipe Petrina se ogriješio o Statut i Kodeks časti Hvidre i mi ćemo zbog toga Vijeću časti predložiti njegovo brisanje iz članstva. Vratit ćemo i donaciju, rekli su iz Hvidre

Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
59 komentara

Zbog ukidanja Ulice dr. Franje Tuđmana Hvidra je pokrenula postupak isključenja primoštenskog načelnika Stipe Petrine iz svog članstva.

- Stipe Petrina se ovim činom ogriješio o Statut i Kodeks časti Hvidre i mi ćemo zbog toga Vijeću časti predložiti njegovo brisanje iz članstva. Nadalje, Hvidra će zbog toga Općini Primošten vratiti posljednju donaciju udruzi u iznosu od 5000 kuna - rekao je Mladenko Spahija, predsjednik šibensko-kninske Hvidre.

Hvidra Petrini ne osporava da je dragovoljac, veteran i invalid domovinskog rata. Hvidra želi izbjeći miješanje u politiku i Općinskom vijeću Primoštena ne osporava pravo da mijenja imena ulica, ali, rekao je Spahija, svoje članove može i mora sankcionirati kada se ogriješe o Statut i Kodeks časti.

Stipe Petrina je kao pripadnik HOS-a ranjen 19. prosinca 1991 u Dubravicama u zaleđu Skradina, kad je u njegovu neposrednu blizinu pala minobacačka granata od 82 milimetra. Oštećen mu je sluh i centar za ravnotežu.

-  Ne misle u Hvidri svi o dr. Franji Tuđmanu isto niti misle isto o potrebi miješanja udruge u politiku. Osim toga, mora se i mene nešto pitati i zbog toga ne vjerujem da će isključenje tek tako proći  - rekao je Petrina najavljujući žalbu.

Kad je ukidao Ulicu dr. Franje Tuđmana Petrina je rekao da ju je imenovalo HDZ-ovo Općinsko vijeće ne poštujući zakonom predviđenu proceduru, a Tuđmana je optužio da je privatizacijskom pljačkom osiromašio hrvatski narod. Sad je otišao i korak dalje, optužujući ga i za politička ubojstva.

- Pod režimom dr. Franje Tuđmana ubijeno je 38 istaknutih članova HSP-a. Ovi politički atentati napravljeni su po istom obrascu kao atentati Udbe ranijih desetljeća - rekao je Petrina, nekadašnji HSP-ovac, dodajući još jedan razlog za ukidanje Ulice dr. Franje Tuđmana.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message