Obavijesti

News

Komentari 147

HVIDRA: Ograđujemo se od pokušaja rušenja ove Vlade

HVIDRA: Ograđujemo se od pokušaja rušenja ove Vlade
4

Predstavnici braniteljskih udruga traže hitan prijem kod premijerke zajedno sa ministrima branitelja i pravosuđa kako bi ih upoznali sa detaljima oko Purde i Marića

VIDEO

Sedamnaest predstavnika braniteljskih udruga pozvali su na konferenciji za medije u zagrebačkoj Hvidri na zajedništvo svih branitelja i izrazili svoje nezadovoljstvo zbog pozivanja na ulice i oružje.

- Na ulici se nikakvi problemi neće riješiti. Ograđujemo se od svakog pokušaja destabilizacije i rušenja Vlade jer bi to moglo izazvati nesagledive posljedice u sadašnjoj situaciji kad smo na samom pragu ulaska u Europsku Uniju - rekao je Josip Periša, predsjednik Središnjeg odbora Hvidre. Branitelji također traže hitan prijem kod premijerke Jadranke Kosor zajedno sa ministrima branitelja i pravosuđa kako bi ih mogli upoznati sa detaljima oko branitelja Tihomira Purde i Veljka Marića. Periša je naglasio kako oni ne podržavaju najavljene prosvjede ukoliko im je cilj rušenje sadašnje vlasti te kako podržavaju premijerku Kosor.

- S njom smo odlično surađivali u zadnjih deset godina i uvijek je pokazivala veliku brigu i skrb prema braniteljima - kazao je Periša.

Predstavnici branitelja su zabrinuti za sudbinu Purde i Marića te traže da se njihova sudbina što prije riješi kroz institucije triju država. Smatraju da su njih dvojica nevini te zahtjevaju da se što prije donese odluka o njihovom povratku kući.

- Purda je žrtva zločina koji se dogodio u Srbiji. Haški sud je osudio postojanje logora u Srbiji, a ta ista Srbija na osnovu iznuđenih dokaza iz tih logora podiže tužbe protiv branitelja. To je samo nastavak politike Slobodana Miloševića. Njegov režim je mučio, ubijao i stvorio te logore - rekao je Mladen Lončar, predsjednik udruge logoraša. Josip Periša naglasio je još kako određene političke skupine žele zavaditi braniitelje.

- HSP i HSLS, koji je sudjelovao u progonu branitelja u vrijeme kad je bio na vlasti. Tu je i stranka koja je napustila sabornicu kada se donosio Zakon o braniteljima- istaknuo je Periša. Slavica Hruškar predsjednica Udruge nezavisnih dragovoljaca domovinskog rata optužila je bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da je dilao transkripte.

- Ne želim abolirati ni sadašnjeg predsjednika koji dobro zna kakve je dokumente razmijenio s Borisom Tadićem. Josipović je od njega dobio tek par bezvrijednih papira - rekla je Hruškar.

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata kazao je pak kako se njegova udruga ograđuje od svih političkih stranaka no kako daje potporu demokratski izabranoj Vladi i predsjedniku države.

-'Domovinski rat ne može nitko privatizirati, niti jedna stranka. Branitelji su se borili za demokraciju i poštovat će svaku legalno izabranu vlast - rekao je Klemm te dodao da nisu glasnogovornici niti premijerke niti predsjednika Josipovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.