Obavijesti

News

Komentari 315

Danska ukida sve covid mjere?

Danska ukida sve covid mjere?

Danska premijerka bi trebala u srijedu objaviti kako će zemlja do kraja siječnja ukinuti sva ograničenja koja su bila na snazi zbog koronavirusa. Mogla bi jedino ostati ograničenja vezano uz putovanja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.21

Liječnica KBC-a Split: Puno je gore, omikron nije kakav smo se nadali, nitko nije pošteđen

Situacija u KBC-u Split mnogo je gora nego ranije. Imamo veliki broj bolesnika, kontinuirano njih oko 50-a u COVID jedinici intenzivnog liječenja. Danas je nešto manje osoba na respiratoru, njih 39. Omikron se nije pokazao onakav kako smo se nadali, da će donijeti blage kliničke slike i da ti bolesnici neće zahtijevati intenzivno liječenje, rekla je za HRT Sanda Stojanović Stipić, predstojnica Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

Više pročitajte OVDJE

21.18

Sve je više učenika u samoizolaciji, a to će se riješiti testiranjem djece prije škole

Sve veći broj zaraženih izaziva probleme i u školama. Sve je veći broj razreda koji završavaju u izolaciji, a online nastavom nitko nije zadovoljan. Kao alternativa predlaže se testiranje djece svaki tjedan brzim antigenskim testovima kako ne bi morala u samoizolaciju.

Više pročitajte OVDJE

17.25

U Virovitičko-podravskoj županiji 57-novozaraženih, umrla jedna osoba

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 136 uzoraka i zabilježeno 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je 86-godišnja žena, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

U Virovitici je 37 novooboljelih, Slatini 15, Gradini 4, Špišić Bukovici i Mikleušu po tri, a Crncu, Voćinu, Suhopolju, Lukaču i Orahovici po jedan novooboljeli.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 36 oboljelih, od kojih jedan na respiratoru.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 11.405 osoba a 279 je umrlo.

17.08

Danska premijerka Mette Frederiksen bi u srijedu trebala priopćiti kako će se u zemlji do kraja siječnja ukinuti sva ograničenja uvedena zbog pandemije covida-19, izvijestio je danas dnevni list Jyllands-Posten pozivajući se na nekoliko izvora, a prenosi Reuters. Lokalni mediji navode da će vjerojatno biti ukinute sve mjere za građane iako bi na snazi mogla ostati ograničenja povezana s putovanjima. Premijerka Frederiksen će vjerojatno objaviti da covid-19 više ne spada u kategoriju koja predstavlja kritičnu prijetnju društvu.

16.01

U Zagrebu 2.009 novooboljelih od covida i 19 umrlih

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu je u protekla 24 sata novooboljelo 2.009 osoba  od covida-19, a u bolnicama je jučer umrlo 19 osoba, priopćio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) dr. Andrija Štampar. 

 U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 2.029 uzoraka PCR testiranja, a 1.309 je nalaza bilo pozitivno. 

 Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 1.056 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 153 osobe. Od 1.056 Covidom zaraženih osoba 214 su kontakti Covid pozitivnih osoba, tri su doputovale iz BiH, Italije i s Maldiva, 104 oboljele osobe za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 53 osobe obrada je u tijeku. Sedam osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 669 osoba poslana je uputa o mjerama, dvije osobe izložene su na radnom mjestu, dvije su izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama, dok je kod dvije osobe moguća izloženost u zdravstvenom ustanovama.  

 Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na Sars-CoV-2 kod 390 učenika i 10 nastavnika osnovnih škola te 156 učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 3.339 učenika osnovnih i 934 učenika srednjih škola. 

 U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je devet korisnika, tri zdravstvena i dva nezdravstvena djelatnika. 

 U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi 17 osoba. 

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba ukupno je cijepljeno 827 osoba, od toga 177 prvom dozom. Na Cijepnom punktu Velesajam cijepljene su 439 osobe, od kojih 156 prvom dozom. 

Komentari 315