News

Komentari 9

HZJZ u Zagrebu uvodi dodatni termin za cijepljenje u subotu

HZJZ u Zagrebu uvodi dodatni termin za cijepljenje u subotu

Cijepit će se u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Rockefellerova 4, u subota 6. studenoga 2021. od 10 do 14 sati, bez naručivanja i najave

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u četvrtak da je, zbog povećanog interesa građana za cijepljenje u protekla dva tjedna, organizirao dodatni termin za cijepljenje protiv covida-19 u subotu u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, bez naručivanja i najave.

Cijepit će se u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“, Rockefellerova 4, u subota 6. studenoga 2021. od 10 do 14 sati, bez naručivanja i najave, a bit će sve doze i sva cjepiva protiv covida-19.

Tu se tradicionalno cijepi svaku srijedu od 16 do 20 sati. Jučer, u srijedu, 3. studenoga tu je bez naručivanja i najave cijepljeno 868 osoba: 381 osoba je primila prvu dozu, 201 drugu, a 286 osoba booster dozu.

„Odaziv na cijepljenje u proteklih nekoliko dana i sve veći interes za cijepljenje dokazuju kako su građani prepoznali važnost cijepljenja kao jedini način da zaštite sebe i ljude oko sebe. Rekordne brojke novooboljelih i punjenje kapaciteta bolnica možemo smanjiti isključivo cijepljenjem. Siguran sam da svi možemo i više i bolje i zato pozivam sve građane da se odazovu na cijepljenje i da mirnije uđemo u dugu zimu koja je pred nama“, istaknuo je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Jučer je u Školi narodnog zdravlja cijepljeno čak 39 posto građana više nego prošle srijede. Ravnateljica Škole narodnog zdravlja Mirjana Kujundžić Tiljak također je izrazila zadovoljstvo odzivom građana.

„Drago nam je da su se građani odazvali u ovako velikom broju, te ih čak niti kiša nije omela da pričekaju svoj red i cijepe se. Bilo je dosta osoba mlađe i srednje dobi. Neke je informacija o 41 preminuloj osobi u jednom danu potaknula na cijepljenje, a posebno činjenica da dvije najmlađe preminule osobe u dobi 30-50 godina nisu bile cijepljene“, rekla je ravnateljica Kujundžić Tiljak.

Najčitaniji članci