News

Komentari 46

HZMO je za uređenje dvorane 'ulupao' gotovo pet milijuna kn

HZMO je za uređenje dvorane 'ulupao' gotovo pet milijuna kn

Prema izvješću Povjerenstva, HZMO nije poštivao zakon o javnoj nabavi, radove su izvodili bez dokumentacije, stolice od 2000 kuna su preskupe, a kupili su ih 30...

Prema izvještaju Povjerenstva za kontrolu pravilnosti postupaka provedenih pri rekonstrukciji i uređenja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje napravljeno je čak 13 velikih propusta. Između ostalog, samo za rekonstrukciju prizemlja zgrade u Mihanovićevoj 3 u Zagrebu potrošeno je čak 4,5 milijuna kuna, javlja Jutarnji list

Uz to, u prizemlju su stavili čak i metalna stabla. Jedno košta 8500 kuna, a naručili su ih pet. Međutim, u dvoranu stanu samo dva, pa preostala tri, u vrijednosti 25.500 kuna, sada u skladištu skupljaju prašinu. Slično je i s natpisnim pločama. Njih 53 je ispalo višak, a vrijede skoro 13.000 kuna. 

Također, jedan od ozbiljnijih propusta je i kršenje Zakona o javnoj nabavi. HZMO je kupovao namještaj i opremu mimo natječaja i dokumentacije i po visokim cijenama.

Sve u svemu, prema izvješću Povjerenstva, HZMO nije poštivao zakon, radove su izvodili bez dokumentacije, stolice od 2000 kuna su preskupe, a kupljeno ih je 30, sustav protiv požara nema atest... I za kraj, radovi na samom uređenju neopravdano su kasnili. 

Čim vještačenje završi cjelokupna dokumentacija bit će predana DORH-u na daljnje postupanje.

Najčitaniji članci