Obavijesti

News

Komentari 496

I Alfi Kabiljo poručuje Kolindi: Nemojte koristiti moju pjesmu

I Alfi Kabiljo poručuje Kolindi: Nemojte koristiti moju pjesmu
2

Da se suzdrži od korištenja pjesme 'Neka cijeli ovaj svijet' od Kolinde je u petak zatražio i Alfi Kabiljo. On je autor glazbe, a tekst je napisao pokojni Milan Grgić

VIDEO

Nakon što je u javnosti izašla informacija da se Zrinko Tutić pobunio zbog korištenja pjesme "Moja domovina" u predsjedničkoj kampanji HDZ-ove Kolinde Grabar Kitarović, sada se javio i Alfi Kabiljo koji traži od iste stranke da se suzdrže od korištenja pjesme "Neka cijeli ovaj svijet" (iz jednog od najpoznatijih mjuzikala "Jalta, Jalta").

Alfi Kabiljo je autor glazbe za navedenu skladbu dok je autor teksta iste pokojni Milan Grgić. Kabiljo i pravni nasljednici Milana Grgića - Andrea Grgić Marasović i Dean Grgić, poslali su priopćenje medijima. Već su angažirali odvjetnika, ali ističu da žele izbjeći tužbu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Kao autori i nositelji autorskih prava na glazbi i tekstu skladbe "Neka cijeli svijet" neugodno smo iznenađeni time da je navedena skladba korištena u Varaždinu dana 23.11.2014. godine u političkoj kampanji predsjedničke kandidatkinje HDZ-a bez našeg znanja i suglasnosti i na način s kojim nismo suglasni.

Ovo, prije svega, jer smatramo da nije riječ o skladbi koja bi bila skladba jedne kampanje bilo koje stranke ili pojedinca nego o skladbi koja je kroz više naraštaja građana naše zemlje prepoznata kao skladba koja promiče pozitivnu poruku zajedništva. Naše neugodno iznenađenje zbog korištenja ove skladbe dodatno je pojačano i činjenicom da je skladba iskorištena bez našeg znanja i bez da je zatražena naša suglasnost za korištenje, i to sve u kontekstu političke kampanje. 

Ovakvo korištenje suprotno je odredbama mjerodavnih propisa Republike Hrvatske koji autorska djela jasno prepoznaju kao imovinu na kojoj njeni autori i nositelji autorskih prava imaju određena zakonom uređena moralna i imovinska prava. Ovakva imovina se ne može koristiti bez suglasnosti autora odnosno nositelja autorskih prava.

U tom smislu, protivimo se bilo kakvom neovlaštenom korištenju našeg autorskog djela odnosno skladbe "Neka cijeli svijet" i tražimo od svih osoba da se suzdrže od korištenja navedene skladbe u političke svrhe.

U Zagrebu, dana 28.11.2014. godine

Alfi Kabiljo, Andrea Grgić Marasović i Dean Grgić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 496
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa