Obavijesti

News

Komentari 97

Korana je u Karlovcu visoka 761 cm, a Kupa 760 cm; Sutra se očekuje vrhunac vodnog vala

Korana je u Karlovcu visoka 761 cm, a Kupa 760 cm; Sutra se očekuje vrhunac vodnog vala

Situacija u Gračacu i Obrovcu u utorak popodne se smiruje, vodostaji su u opadanju te je započela sanacija poplavljenih područja. No, rastu vodostaji na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Ličko-senjske županije

POGLEDAJTE VIDEO: VOJSKA POSTAVLJA ZEČJE NASIPE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
0.14

U utorak u 23 sata izmjeren je vodostaj Korane u Karlovcu od 761 centimetar, a Kupe od 760 centimetara, dok je vodostaj Mrežnice u Dugoj Resi 458 centimetara, a Gornje Dobre u Ogulinu 304 centimetara.

U svim ovim mjestima traje izvanredno stanje obrane od poplava.

Grad Karlovac je javio u utorak navečer kako su na gradskom području zbog poplava zatvorene prometnice između Brođana i Brežana, u Donjem Mekušju, na spoju Selca i Banije, u Karasima, Šišljaviću, Kobiliću, Ulici svetog Florijana, Cerovcu Vukmanićkom i Koritinji.

23.45

Vakula: 'I dalje ne možemo biti mirni i opustiti se. Mjestimično će sutra pasti i do 80 litara kiše'

Problematičan dan će biti sutrašnji. Gledajući cijelo područje past će od 20 do 50 litara kiše, a lokalno je moguće i do 80 litara. To su velike količine obzirom na količine koje su pale do sada, kazao je meteorolog Zoran Vakula u emisiji Otvoreno

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.57

FOTO Zbog izlijevanja Mrežnice poplavljena mjesta oko Duga Rese

24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
24sata


 

22.45

Na području Šibenika, Murtera, Stankovaca, Rogoznice i dalmatinske zagore voda nije za piće

Uslijed obilnih oborina došlo je do zamućenja vode u izvorištu Jaruga, te je mutnoća iznad dozvoljenih vrijednosti. Obavijest o zamućenju vode odnosi se na područje županije koje se opskrbljuje s izvorišta Jaruga a koje obuhvaća sve potrošače na području Šibenika prema Murteru i Stankovcima, zatim prema Rogoznici te dalmatinsku zagoru (Mirlović Zagora, Perković i Primorski Dolac).

– Takva voda se ne preporučuje za piće jer nije sukladna Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju. Povećani stupanj zamućenosti je prirodna pojava na krškim područjima i obično traje nekoliko dana. Isporučena voda se redovno dezinficira. Unatoč tome što ovakva voda nije štetna za zdravlje, preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži, te da se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje i sve druge sanitarne potrebe – priopćili su iz Vodovoda.
 

22.38

Zamućen izvor Stražemanke u Požeško-slavonskoj županiji

Zbog velikih količina padalina u proteklom periodu na području Stražemana došlo je do zamućenja izvora Stražemanke. Izvorište Stražemanke je prigušeno, a uključeni su alternativni izvori vode za piće.

Trenutno stanje je da dolazi do smirivanja i smanjenja mutnoće koja je još uvijek prisutna na sjeverozapadnom području Požeštine.

Djelatnici Tekije d.o.o. su onemogućili dolazak zamućene vode prema Požegi i Pleternici.

Kontinuirano se prati stanje i poduzimaju potrebne aktivnosti do potpune normalizacije stanja na terenu.

Nadležni građane pozivaju, da ako primijete zamućenje vode, vodu ne koriste za piće bez prokuhavanja.

Komentari 97