Obavijesti

News

Komentari 14

Vatrogasci uspjeli lokalizirati veliki požar na ulazu u Šibenik

Vatrogasci uspjeli lokalizirati veliki požar na ulazu u Šibenik
13

Požar je lokaliziran oko 14 sati. U jednom momentu požar je prijetio jednoj od hala Tvornice lakih metala, ali smo je uspjeli obraniti, kaže zapovjednik JVP Šibenik

VIDEO

U srijedu oko 14 sati vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar na magistrali D 8 kod istočnog ulaza u Šibenik, a policija je ponovno otvorila magistralu.

Požar je u jednom trenutku čak i ugrozio Tvornicu lakih metala.

- Oko 13.05 sati zaprimili smo dojavu o požaru otvorenog prostora. Gore trava, nisko raslinje i borovi kraj Magistrale i unutar TLM-a, ali hale nisu ugrožene. U jednom momentu požar je prijetio jednoj od hala, ali smo je uspjeli obraniti - rekao je zapovjednik JVP Šibenik Velimir Milošević.

Upitan za eksplozije koje su se navodno čule iz smjera požarišta  Milošević je rekao da je moguće da je netko čuo eksploziju odbačene ambalaže pod pritiskom - sprejeva, ali da sasvim sigurno ovdje nema iz rata zaostalih eksplozivnih naprava. Provjerom među vatrogascima nismo dobili potvrdu da je na požarištu bilo što eksplodiralo.

I dalje gori kod Bijelog vrha

Vatrogasci se i dalje bore s požarom trave i niskog raslinja na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha u Zadarskoj županiji. Vatra se proširila i na područje Plavno - Raštela u Šibensko-kninskoj županiji.

Požar na brdu Kamešnici kod Trilja vatrogasci su uspjeli lokalizirati oko 11 sati. Gorjela je trava i hrastova šuma, a gasiteljima su pomogla i dva kanadera. 

Uz taj, i dalje je aktivan  

Požar na području Nina, kao i kod Žrnovnice, Drniša, Skradina, Kistanja, Barbarige i na području Škrljeva su uspješno ugašeni.

Jak vjetar otežava gašenje požara u BiH

BiH je u utorak navečer od Hrvatske zatražila pomoć kanadera u gašenju požara koji ugrožava više naselja na području Tomislavgrada u jugozapadnom dijelu BiH.  Riječ je o teško pristupačnom terenu, a vatrena linija duga je više od 20 kilometara. Gašenje otežava jak vjetar. U gašenje su se uključili i pripadnici Oružanih snaga BiH.  

Lokalni mediji izvješćuju o dramatičnoj situaciji koja se stalno mijenja budući da puše snažan vjetar koji praktično onemogućava gašenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu