News

Komentari 3

I HDZ BiH i SDA-ova koalicija uvjereni u pobjedu u Mostaru

I HDZ BiH i SDA-ova koalicija uvjereni u pobjedu u Mostaru

Mostarci su u nedjelju glasali na prvim lokalnim izborima nakon 12 godina. Birali su gradsko vijeće od 35 članova koje će naknadno izabrati gradonačelnika

I najjača hrvatska stranka HDZ BiH i bošnjačka koalicija predvođena Strankom demokratske akcije (SDA) objavile su u nedjelju da očekuju pobjedu na izborima u Mostaru, dok se službeni rezultati očekuju oko ponoći. 

Predstavnici HDZ-a tvrde da će imati najviše vijećničkih mandata.

- Mi ćemo biti najsnažnija politička stranka u gradskom vijeću Mostara - rekao je novinarima predsjednik lokalnog HDZ-a Slaven Zeljko. Optimističan je i kandidat te stranke za gradonačelnika Mario Kordić.

-Nadam se da će rezultati biti kakvi i očekujemo. Sretan sam da smo cijelu priču doveli do kraja i očekujem početak uspješnog rada - rekao je. Pobjedi se nada i predsjednik glavnog odbora SDA Šerif Špago.

- Iako smo očekivali veću izlaznost svejedno očekujemo pobjedu - rekao je Špago. On vjeruje da će stranka imati dovoljan koalicijski potencijal za izbor gradonačelnika Mostara. 

Nositelj liste BH bloka koji čine SDP BiH i Naša stranka Arman Zalihić rekao je večeras da njihovi podaci govore o "ohrabrujućem rezultatu na izborima". Izborno povjerenstvo bi službene rezultate trebalo objaviti oko ponoći. Prema povjerenstvu i promatračima, glasanje je proteklo bez većih nepravilnosti.

Mostarci su glasali na prvim lokalnim izborima nakon 12 godina. Birali su gradsko vijeće od 35 članova koje će naknadno izabrati gradonačelnika. 

Do izbora je došlo nakon što su se vodeći hrvatski i bošnjački političari, čelnici HDZ-a BiH i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović dogovorili o izmjenama izbornog zakona koji se odnosi na Mostar, simbol dubokih etničkih podjela u BiH četvrt stoljeća nakon rata.

Najčitaniji članci