News

Komentari 9

I Irci su na meti hakerskog napada: Ugasili su skoro cijelo zdravstvo da vide kolika je šteta

I Irci su na meti hakerskog napada: Ugasili su skoro cijelo zdravstvo da vide kolika je šteta

Irski dužnosnici rade s policijom i kibernetičkim sigurnosnim stručnjacima kako bi odgovorili na napad, a tvrde da se radi o 'međunarodnoj kriminalnoj organizaciji'. Kažu i da još nisu zatražili otkupninu

Dok je u SAD-u zbog ransomware napada došlo do nestašice goriva, u Irskoj su danas ugasili IT sustave u zdravstvu nakon što su otkrili da su također na meti sličnog napada.

POGLEDAJTE VIDEO: Irci na meti hakerskog napada

IT sustave su isključili kako bi zaštitili sustav od dodatne štete te da procijene situaciju. Irski mediji javljaju kako je bolnica Rotunda u Dublinu otkazala većinu naručenih pacijenata i sve ginekološke preglede, osim kod trudnica koje su u zadnjem mjesecu trudnoće te hitne slučajeve.

Irski dužnosnici rade s policijom i kibernetičkim sigurnosnim stručnjacima kako bi odgovorili na napad, a tvrde da se radi o 'međunarodnoj kriminalnoj organizaciji'. Noćas su doznali za napad koji je bio ciljan na sustave koji dijele informacije kroz mrežu. Tvrde i dase radi o velikom napadu iza kojeg stoje ljudi, no kako su izvijestili još nije zatražena 'otkupnina', piše Irish Times.

Kako navode, bolnička oprema temelji se na lokalnoj infrastrukturi i nije ugrožena ovim hakerskim napadom.

Ransomware napadi obliks u kibernetičkog napada u kojem hakeri zaključaju pristup ili kontrolu nad određenim sustavima i dokumentima i traže otkupninu kako bi omogućili ponovni pristup.

Najčitaniji članci